Megérkezett a Galaxy Z Fold3 5G és a Galaxy Z Flip3 5G

Kütyü Magazin, 2021. augusztus 12. 08:56

A Samsung új fejezetet nyit az összehajtható termékkategóriában két új csúcskészülékével, a Galaxy Z Fold3 5G és a Galaxy Z Flip3 5G okostelefonokkal. Mindkét modell a Samsungtól megszokott lenyűgöző újdonságokkal és kiemelkedő mérnöki megoldásokkal megalkotott prémium készülék. Az új, összehajtható kialakítású sorozat harmadik generációja a felhasználók számára legfontosabb területeken hoz további fejlesztéseket. 

Az eszközök időtállóbbak és minden eddiginél jobban optimalizáltak a kihajtható használatra. A Z Flip3 és a Z Fold3 ikonikus formatervezése és magával ragadó megoldásai különleges felhasználói élményt jelentenek.

Azok számára, akiknek a szórakozás és a hatékonyság is egyformán fontos egy készülékben, a Galaxy Z Fold3 5G egyedi megoldásai és kiemelkedő teljesítménye kiváló megoldást jelenthet. A hatalmas, 7,6 colos Infinity Flex, kihajtható határtalan kijelző és az összehajtható készülékben első alkalommal elérhető S Pen támogatás biztosítja a hatékony mindennapokhoz szükséges sokoldalúságot. Azoknak, akik a funkcionalitás mellett is szeretnének stílusosak maradni, a Galaxy Z Flip3 5G lehet a megfelelő választás, amely letisztult és kompakt kialakítása mellett továbbfejlesztett kamerafunkciókkal és az egyszerű használatot segítő, megnövelt Fedlapi kijelzővel érkezik.  

„A Galaxy Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G készülékekkel újraalkotjuk az összehajtható okostelefonok fogalmát és olyan eszközöket adunk a felhasználók kezébe, melyek sokoldalúsága könnyebbé teszi felgyorsult világunk mindennapjait – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung részt vett az összehajtható kategória megalkotásában és ma is fontos a szegmensben betöltött szerepe. A Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G ezekre a szilárd alapokra épül. Ezek a készülékek olyan technológiákat tesznek elérhetővé, amelyekkel a felhasználók mögött minden pillanatban egy nyitottságra és innovációra épülő ökoszisztéma áll.”

Időtálló mérnöki csúcsteljesítmény

A Samsung felhasználói olyan készülékekhez szokhattak hozzá, amelyek tartósan képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A Galaxy Z sorozat új generációját éppen ezért kitűnő minőségben alkották meg. Az összehajtható eszközök között elsőként a Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G is IPX8 vízállósággal érkezik, így a felhasználóknak nem szükséges többé az eső miatt aggódniuk. Mindkét telefon a Samsung új Armor alumíniumával készült, amely a vállalat Galaxy készülékeinél alkalmazott eddigi legerősebb fém. A karcolódásból és az esésekből fakadó károktól a legkeményebb Corning Gorilla Glass Victus üveg védi a Z széria új tagjait. Ezen felül mindkét készüléken megtalálható egy új, nyújtható PET anyagból készült védőréteg, a főképernyő újratervezett rétegezésének köszönhetően pedig az 80 százalékkal ellenállóbb a korábbi modelleknél. 

A Samsung az összehajtható okoseszközök tervezésében szerzett tapasztalatára építve olyan csúcsmobilokat alkotott, amelyek évek múlva is kiválóan használhatók maradnak. Az egyedülálló Rejtett zsanér, amely a Galaxy Z Flipben mutatkozott be, lehetővé teszi, hogy az eszköz stabilan megálljon különböző szögben kihajtva és így alkalmas legyen Hajlított módban való használatra is. A továbbfejlesztett seprőtechnológiának köszönhetően, zsanér belsejében található kefék rövidebbek lettek, így hatékonyabban képesek a port és az apró részecskéket távol tartani a Rejtett zsanértól, miközben óvják a készüléket és keskenyebb kialakítást tesznek lehetővé. Az alapos tesztelés során a Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G is kiválóan működött még több mint 200.000 kihajtás után is, amelyet a Bureau Veritas hitelesített. A készülékek kiemelkedő teljesítményét az 5nm-es chipkészlet és az 5G kompatibilitás teszi teljessé. 

 

Galaxy Z Fold3 5G: Hatékonyság és szórakoztatás 

A Z Fold3 5G 7,6 colos Infinity Flex, kihajtható határtalan kijelzőjén a felhasználók a Samsung legújabb megoldásának, a kijelző alatti kamera technológiának köszönhetően zavartalanul élvezhetik a kedvenc tartalmaikat teljes képernyős módban is. A kamera fölé helyezett pixelekkel a Z Fold3 5G képes a teljes előlapon megjeleníteni az alkalmazások képét. Az új Eco² kijelzőtechnológiával a készülék 29 százalékkal nagyobb fényerőre képes, miközben kevesebb energiát fogyaszt. A böngészés és a telefon használata még simább és könnyebb a főképernyőn és a Fedlapi kijelzőn is elérhető 120 Hz adaptív frissítési rátának köszönhetően. 

A Galaxy Z sorozatban elsőként a Note készülékek egyik legnépszerűbb megoldása, az S Pen támogatás is elérhető a Z Fold3 5G készülékben. A felhasználók az összehajtható készülékre optimalizált S Pen funkciókkal növelhetik a hatékonyságukat a mobil irodai környezetben. A Z Fold3 5G hatalmas főképernyőjén könnyen jegyzetelhetnek videóhívások közben, frissíthetik a feladatlistájukat levelezés közben és új szintre emelhetik a kreativitásukat a népszerű kiegészítő segítségével. A Z Fold3 5G mellé két különböző S Pen is érkezik, az S Pen Fold Edition és az S Pen Pro. Mindkét modell az egyedi kialakítású visszahúzható Pro hegyével és nyomáselnyelő technológiával érkezik, így védik a Z Fold3 5G főképernyőjét, miközben hatékonyan használhatók. A Samsung eddigi legjobb S Pen eszközei minden eddiginél alacsonyabb késleltetéssel és kényelmes kialakítással teszik természetessé a jegyzetelést és rajzolást. 

A multitasking kedvelői előtt még több lehetőség áll a Z Fold3 5G továbbfejlesztett Hajlított módjával. Indulhat a videóhívás a kijelző felső részén, míg az alsón a megosztott anyagok jelennek meg. A Z Fold3 5G Többablakos módjával a családi vagy baráti programok szervezése is könnyebb lehet, hiszen a felhasználók a főképernyőn egyszerre kereshetik az ideális helyszínt, csetelhetnek erről és készíthetik el az emlékeztető naptárbejegyzést. Az Alkalmazáspár segítségével a korábban jól bevált, egyszerre használt appok elmenthetők és később gyors eléréssel, együtt nyithatók meg. A Z Fold3 5G új Feladatkezelőjével a felhasználók könnyedén válthatnak a megnyitott alkalmazások között anélkül, hogy kilépnének a kezdőképernyőre.   

A Z Fold3 5G kialakítása letisztultabb, keskenyebb és könnyebb, így még kényelmesebben használható, mint a Galaxy Z Fold2. A csúcsmobil három időtlen árnyalatban érkezik; Fantomfekete, Fantomzöld és Fantomezüst színekben. 

 

Galaxy Z Flip3 5G: A stílus és a tökéletes egyensúlya

A Z Flip3 5G különleges színválasztékkal, elegáns kialakítással és prémium funkciókkal támogatja az önkifejezést. A Krém, Zöld, Levendula és Fantomfekete színekben pompázó készülék olyan új, elegáns kiegészítőkkel érkezik, mint a gyűrűs és szíjas tokok, amelyekkel még könnyebben használható a készülék és az önkifejezésre is újabb lehetőségeket adnak. Azok, akik stílusukhoz egyedi árnyalatokat keresnek, a Samsung.com oldalon további exkluzív színeket találhatnak, mint például a Szürke, a Világos rózsaszín vagy a Fehér.

Az újratervezett Fedlapi kijelző négyszer nagyobb, így megkönnyíti az értesítések és üzenetek megtekintését összehajtott állapotban. A felhasználók könnyedén nyomon követhetik a naptárjuk alakulását, ellenőrizhetik az időjárást és figyelemmel kísérhetik napi lépésszámukat az új Fedlapi kijelző widgetekkel, a kijelző háttérképét pedig úgy választhatják meg, hogy az illeszkedjen az új Galaxy Watch4 vagy a Galaxy Watch4 Classic órájukhoz.

A Z Flip3 5G készülékeket úgy tervezték, hogy a felhasználók az elérhető legjobb minőségben örökíthessék- és oszthassák meg a különleges pillanatokat. A legújabb kamerafunkciókkal felszerelt csúcsmobillal a felhasználók lenyűgöző szelfiket készíthetnek Hajlított módban. A készüléket összehajtva gyorsan készíthetnek fényképeket, vagy akár videókat közvetlenül a Fedlapi kijelzőn a továbbfejlesztett Gyors felvétel segítségével, duplán kattintva a Z Flip3 5G bekapcsológombjára. A görgetés és a tartalmak megosztása gördülékeny és egyszerű a Z Flip3 5G új 120 Hz adaptív frissítési rátájának köszönhetően.

A Z Flip3 5G kiválóan segíti a kikapcsolódást, kényelmesen nézhetők rajta YouTube vlogok vagy tévéműsorok, amikor a készüléket letesszük magunk elé. A Z Flip3 5G új, továbbfejlesztett Dolby Atmos sztereó hangszóróinak köszönhetően hihetetlen tisztasággal, mélységgel és térhangzással nyújt magával ragadó hangzást, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszik le. Az új, Hajlított mód panellel az alkalmazások nem csak látványosabbak, a használatuk is egyszerűbb. Amikor a készüléket csak részben csukják össze, a Hajlított mód panel új lehetőségeket kínál a Z Flip3 5G használatára. Videók esetében például a kép a kijelző felső felére, a vezérlőeszközök, mint például a fényerő- vagy a hangerőszabályozó pedig az aljára kerül.

Optimalizált kihajtható élmény, új lehetőségek 

A Galaxy Z sorozattal a felhasználók több olyan alkalmazáshoz is hozzáférhetnek, amelyek teljes mértékben megmutatják a kihajtható kialakítás előnyeit. A Samsung partnerei az olyan vezető vállalatok, mint például a Google és a Microsoft, így a leggyakrabban használt appok is az egyedi igényekhez igazított formában érhetők el a készülékeken. A Microsoft Teams alkalmazáson lehetővé teszi a hatékony együttműködést: az optimalizált videóhívások során, Hajlított módban a felhasználók kihasználhatják az Office és a Teams által nyújtott lehetőségeket is. A Microsoft Outlook alkalmazás a Samsung kihajtható készülékeire optimalizált kettős elrendezése lehetővé teszi, hogy a felhasználók kinagyítva olvassák e-mailjeiket, miközben a további üzentek egy másik oszlopban jelennek meg, akárcsak a számítógépük képernyőjén. Annak érdekében, hogy a felhasználók további lehetőségek közül választhassanak, a Samsung új, Labs megoldásával további alkalmazásokat is optimalizálhatnak saját kezűleg az összehajtható kijelzőre.

A Samsung továbbra is biztosítja az alkalmazásfejlesztők számára a rendkívüli, új megoldások létrehozását. Annak érdekében, hogy több lehetőséget biztosítson számukra és magas színvonalú optimalizációt tegyen lehetővé, a vállalat támogatja a Remote Test Lab (RTL) technológiát. Az alkalmazásfejlesztők így közvetlenül, valós időben telepíthetik és tesztelhetik alkalmazásaikat, bárhol is legyenek. 

 

Galaxy Buds2: Prémium hangzás és kényelmes használat mindenki számára 

A Galaxy Z sorozat tökéletes kiegészítője a Galaxy Buds2, amely akár egésznapos használat mellett is kényelmes érzetet és kiváló hangzást biztosít. A Galaxy Buds portfólió legújabb tagjaihoz, a Galaxy Buds Live és a Galaxy Buds Pro eszközökhöz csatlakozik a Galaxy Buds2, amely még több lehetőséget biztosít a felhasználók számára. A Galaxy ökoszisztéma tagjaként a Galaxy Buds2 tökéletes kiegészítője lehet a Galaxy okostelefonoknak, tableteknek vagy okosóráknak. 

Akár zenehallgatáshoz, akár telefonbeszélgetéshez használják, a Galaxy Buds2 lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes figyelemmel vegyenek részt a tevékenységükben. A kétutas dinamikus hangszórók éles, tiszta magas hangokat és mély basszust sugároznak, az aktív zajszűrő funkció pedig segít csökkenteni a nem kívánatos háttérzajt. Amennyiben a felhasználók nem szeretnék teljesen kizárni a környezetet, a könnyen beállítható háromszintű térhang funkció lesz a segítségükre. Az új, gépi tanuláson alapuló megoldás kiszűri a zavaró háttérzajokat, így hívás közben még tisztább és érthetőbb lehet a felhasználók hangja. 

A Galaxy Buds2 a vállalat eddigi legkisebb és legkönnyebb fülhallgatója, az ikonikus, ívelt formával. A még kényelmesebb használat érdekében a Samsung létrehozta a „Fülhallgató illeszkedési teszt” Galaxy Wearable applikációt. A személyre szabhatóság és az önkifejezés jegyében a fülhallgató négy divatos, Grafitszürke, Fehér, Olívazöld és Levendula színben érkezik, a szett pedig külső gyártók által tervezett tokokkal is kiegészíthető. 

Árak és elérhetőség

A Samsung elkötelezett amellett, hogy a felhasználók egyre szélesebb köréhez juttassa el a kihajtható készülékek előnyeit, éppen ezért a két új Galaxy Z eszköz az eddigi legkedvezőbb áron érkezik. Magyarországon a Galaxy Z Fold3 5G 256GB 699 990, az 512GB-os változat 729 990 forintos, míg a Galaxy Z Flip3 5G 128 GB 399 990, a 256GB-os változat 419 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy Buds2 54 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kínál egész nap kényelmes viseletet, zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és magas hangzásminőséget. A Galaxy Buds2 augusztus 26. 23:59 óráig előrendelhető, melyhez egy ráadás Galaxy SmartTag jár. A készülék értékesítése augusztus 27-től indul.

A Galaxy Z Fold3 5G és Z Flip3 5G augusztus 11-től előrendelhető. A Z Fold3 5G-t előrendelők egy úgynevezett Samsung Note Pack-et kapnak ráadásként, melyet a Samsung Members alkalmazáson keresztül igényelhetnek. Ennek tartalma egy 25W-os hálózati töltőfej és egy kihajtható tok S Pennel. A készülékek augusztus 27-től a kerülnek a boltokba. Emellett az előrendelési időszakban (augusztus 11., 16.30 óra és augusztus 26., 23.59 óra között) készülékbeszámítási kedvezmény promócióban is részt vehetnek a felhasználók, akik előrendelik a Z Fold3 vagy Z Flip3 készülékeket, melynek részleteiről az értékesítő partnerek weboldalain tájékozódhatnak.