Szupertelefotó objektívet fejleszt a Nikon

Kütyü Magazin, 2021. december 14. 18:02

A Nikon bejelentette a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektív fejlesztését az olyan teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez, amelyekhez hozzátartozik a Nikon Z-bajonett.

 

 

A tényleges termék külseje eltérhet a fenti képtől

 

A NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S egy S sorozatú* objektív, amely nagy teljesítményű képalkotást és kiváló felbontást biztosít, miközben nagy mértékben csökkenti a színeltérést. A PF (Fresnel) objektívelem először került NIKKOR Z modellben alkalmazásra, és ennek köszönhetően egy kompakt és könnyű váz született meg, így rendkívül könnyen hordozható annak ellenére, hogy egy szupertelefotó objektívről van szó. Nagy képalkotási teljesítményének és kiemelkedő mobilitásának segítségével az objektív megbízhatóan támogatja megannyi haladó amatőr és profi fotós képalkotási kifejezési lehetőségeit.

A Nikon továbbra is egy új dimenzió elérésére törekszik az optikai teljesítményben a felhasználók igényeinek kielégítése mellett, hozzájárulva a képalkotási kultúra fejlődéséhez a képalkotási lehetőségek bővítésének reményével.

___________

* Az S sorozat a NIKKOR Z objektívek egy olyan osztálya, amely kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt, és amely megfelel a magas szintű tervezési és minőség-ellenőrzési alapelveknek.