Hogyan lehet olcsón Opel alkatrészeket beszerezni?

Kütyü Magazin, 2021. december 1. 12:09

Az Opel járművei rendkívül népszerűek Magyarországon. Megszámlálhatatlan mennyiségű Astra, Corsa, Zafira, Kadett, Vectra és Meriva rohangál a hazai utakon. Ezek között akadnak már bőven 10 vagy akár 20 év fölötti példányok is, ezekhez főleg nem árt, ha tudod, milyen Opel alkatrészeket érdemes beszerezni.

Mi az Opel népszerűségének titka?

Az Opel többek között megfizethető árának köszönhetően ilyen populáris. Éppen ezért sokan, főleg, akik régebbi modelleket birtokolnak, nem szeretnének vagyonokat költeni arra, hogy a kopóalkatrészeket kicseréljék az autójukon.

Kézenfekvő és gazdaságos megoldásnak tűnhet gyári alkatrész helyett utángyártottat vásárolni. Számos Opel tulajdonos választja ezt az utat, főleg azok, akiknek szűkösebb keret áll rendelkezésére a szervizeléshez. Persze vannak olyanok is, akik megtehetnék, hogy gyári alkatrészt vásároljanak, de azért vesznek utángyártottat, mert az is betölti a funkcióját és miért is adna ki több pénzt a papíron ugyanazért a komponensért. 

Az utángyártott alkatrész beszerzésénél sokszor praktikusabb megoldás lehet bontottat venni. A következőkben bemutatjuk, hogy miért, valamint azt is, hogy hogyan lehet bontott Opel alkatrészeket venni a neten.

Ezért érdemes bontott Opel alkatrészben gondolkodni

A bontott gyári Opel alkatrészek előnye, hogy amennyiben nem sérültek, úgy akár tökéletesen képesek lehetnek betölteni azt a szerepet, amit egy új gyári alkatrész. Lehet szó egy ablaktörlő motorról, egy külső kilincsről vagy akár egy hátsó lámpáról, nem kell feltétlenül a drága gyári új alkatrészt beszerezni, ha van a piacon bontott is.

A bontott alkatrész, ha valóban gyári, akkor jobb megoldás lehet, mint egy utángyártott. Például egy lökhárító esetében nem kell attól tartani, hogy nem fog illeszkedni egy bontott, hacsak nem deformálódott. Ellenben egy utángyártott lökhárító már korántsem biztos, hogy olyan precizitással került megmunkálásra, hogy pontosan fel lehessen pattintani a helyére.

Mire kell nagyon odafigyelni?

Az Opel autóbontó alkatrészei esetében már a termék nevéből kiderül, hogy pontosan milyen típusú és milyen évjáratú Opel modellhez illik a szóban forgó darab. A leírásban az alkatrész saját azonosítóját is fel szokás tüntetni, e számsor hiányában mindenképpen meg kell érdeklődni azt e-mailben vagy telefonon.

A gyári azonosító szám ismerete hiányában fennáll a kockázata annak, hogy az ember nem pontosan olyan alkatrészt rendel az autójához, ami kompatibilis. Ezért nagyon körültekintőnek kell lenni. Érdemes összenézni a gyári szám 1 valamint a gyári szám 2 sorokban lévő gyári számot a saját alkatrésszel. Amennyiben nincs egyezés a neten található alkatrész gyári száma és a saját alkatrészed gyári száma között, akkor érdemes konkrétan rákeresni a gyári számra.

Mi van, ha nincs az adott gyári számú bontott Opel alkatrész? A legfontosabb kérdés az, hogy mennyire sürgős beszerezned az adott alkatrészt. Ha nélkülözhető alkotóelemről van szó, érdemes várni, később még megérkezhet az a bontott alkatrész, amit keresel.