Fontos kiegészítő a lakberendezésben, mely gyakran feledésbe merül

Kütyü Magazin, 2022. március 1. 17:05

A lakótérben vagy munkakörnyezetben kialakított szeméttárolási megoldások területe nem az a fogalomkör, amely azonnal eszébe jut az embernek, amikor lakberendezésről gondolkozik, pedig ezek az alkalmatosságok nem kevésbé fontos eszközei a minket körülvevő berendezésnek.

Első pillantásra akár meglepő is lehet, hogy mennyire szerteágazó funkcionalitással rendelkezhetnek a különböző céllal készült és forgalmazott szemetes kukák.

A Curver.hu webáruház szeméttárolás kategóriájában csoportok szerint kereshetünk kültéri, szelektív, pedálos, billenőfedeles kukák és papírkosarak között, és a különböző kategóriákban gazdag választék biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletesen megfelelő megoldást.

Elvárások, amelyek teljesülnek

A minőség, tartósság, praktikum mind olyan tulajdonságok, amelyek magától értetődőek a hulladéktároló termékek esetében is, és a pénztárcabarát áraknak köszönhetően bárki könnyedén magáénak is tudhatja e minőséget.

A gyártó természetesen reagál a változó felhasználói igényekre és így jelentek meg a kínálatban például a szelektív gyűjtésre is alkalmas szemétgyűjtők. Szerencsére egyre több helyen elérhető már a hulladéktípusok szerinti szemétszállítás és így a szelektív kukáknak egyre több háztartásban van megkerülhetetlen szerepük.

Különböző kihívásokra különböző megoldások

A szelektív szemetes kukák halmazán belül is többféle megoldást kínál a Curver.hu webáruház. Vásárolható ilyen célra kuka készlet, ahol különböző színekkel van jelölve az egyes hulladékgyűjtők rendeltetése, így egy pillanat alatt eldönthető, hogy éppen mikor melyikre van szükségünk. Az egyes tárolók mérete úgy van kialakítva, hogy a lakás szűk helyein is használhatók legyenek és mivel különálló elemekből állnak, így akár tetszés szerint a lakás különböző helyszínein is elhelyezhetők.

Találhatunk azonban olyan szelektív hulladékgyűjtőt is, ahol egy közös “házban” vannak elhelyezve a tárolórekeszek és még ezeken belül is akadnak olyanok, amelyeknek azonos nagyságúak a belső tereik, de akár olyan is, ahol különböző méretűek. Sőt a választékban szerepel a megszokott, kéttárolós kuka mellett háromtárolós is. 

Jól bevált, kényelmes kialakítások

A fentieken kívül a kínálat gazdagítását szolgálja, hogy billenőfedeles vagy lábbal működtethető fedéllel ellátott hulladékgyűjtőket is találunk, így mindkét megoldás hívei megtalálják a számukra megfelelő terméket.

A billenőfedeles megoldás a legegyszerűbb kialakítás annak érdekében, hogy a szemét elzárt tárolóban legyen elhelyezve az ürítésig. A fedél úgy van kiegyensúlyozva, hogy használaton kívül tökéletesen záródjon, ezáltal esztétikussá és higiénikussá téve a szeméttárolást.

A pedálos megoldás is ugyanezt a célt szolgálja, azonban itt már használat közben hozzá sem kell érni a kukához, és ami még inkább fokozza a kényelmet, hogy lehajolni sem szükséges. A biztos fedélnyitó szerkezet komfortos és higiénikus használatot tesz lehetővé, tisztításuk pedig rendkívül egyszerű.