Stílusos és modern – a dohányhevítő készülék

Kütyü Magazin, 2022. március 1. 17:13

A nikotinfüggőség – mint bármilyen más szenvedély – erősen hatalmába kerítheti a dohányzókat. A dohányfüst és az égéstermékek károsító hatásai azonban egyre többeket elgondolkodtatnak és kevésbé ártalmas megoldások után kezdenek kutatni.

A hevítéses technológia

A heat-not-burn, vagyis hevítéses technológia lehetővé teszi, hogy a dohányzás élménye és ízvilága megmaradjon. Választhatunk dohánytartalmú heets-eket vagy tealevél alapú hevítőrudakat is. Dohányhevítő készülék használatával nem kell tartanunk a hagyományos dohányzás rengeteg káros hatásától.

Tudtad, hogy a hagyományos cigaretta mintegy 900 Celsius fokon izzik? Ehhez képest már nem is olyan sok a hevítőkészülék 350 Celsius fokos üzemi hőmérséklete. A dohányhevítő egy hevítőszál segítségével melegíti a heets-et vagy hevítőrudat a megfelelő hőmérsékletre. Ekkor a szívás hatására keletkező sűrű párában felszabadulnak a termékben lévő ízek és aromák.

A töltet nem ég el, így nem keletkezik kátrány, nincsenek égéstermékek, mérgező vegyületek és nincs cigarettafüst sem. Kíméled saját egészségedet és környezeted sem fog rosszallóan nézni rád.

Minden hevítőkészülék belső akkumulátorral rendelkezik, amit – típustól függően – egy, két vagy három naponta tölteni kell.

Mi kerül a hevítőkészülékbe?

Belerakjuk a cigarettát és kész? Nem, ez nem így működik. A dohánytartalmú heets termékek és a nikotinmentes hevítőrudak úgy néznek ki, mint egy rövid cigaretta, de felépítésükben teljesen mások. A dohányhevítőbe csak hevítőrúd való! A HevítőRudak.hu webáruházban kapható dohányhevítő készülékek szinte az összes Magyarországon kapható hevítőrúddal kompatibilisek. Dohányhevítő készüléket elsősorban a Nemzeti Dohányboltokból tudsz beszerezni, amennyiben kereskedőként foglalkozol a témával, már érdemes online is körülnézned a forgalmazók között.

Milyen hevítőkészüléket válassz?

Vásárlás előtt tájékozódj arról, hogy a kiválasztott hevítőkészülék milyen paraméterekkel rendelkezik. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy az eszközt bizonyos időközönként tisztítani kell. Rendszeres karbantartással viszont hosszú távon is használható lesz.

Előre figyelmeztetünk, a döntés nem lesz egyszerű. Mindegyik hevítőkészülék modern, stílusos külsővel rendelkezik, nehéz megállni, hogy ne csak egyet vásárolj belőle.

Néhány gyártó, a teljesség igénye nélkül

A Pluscig kínai cég már 12 éve van a piacon. Termékeiket folyamatosan tesztelik és fejlesztik. Jelenleg 10 különböző tulajdonságú és árfekvésű készülékük kapható. Hevítőik viszonylag nagy akkumulátorral rendelkeznek és a hevítés intenzitásának szabályozását is lehetővé teszik.

A Coolplay termékei rendkívül elegánsak, könnyűek. Ezekben a készülékekben az akkumulátort kb. 15 szál után tölteni kell, viszont 50 perc töltés után újra a rendelkezésedre áll.

A fenti felsorolás közel sem teljes. Hevítőkészülékedet saját dohányzási szokásaidnak megfelelően válaszd ki. Eléggé frusztráló, ha délutánra lemerül a készülék és nincs lehetőséged tölteni, de ha kevesebbet szívsz, egy kisebb, elegáns megjelenésű hevítőkészülék is ideális választás. Egy a lényeg, válassz minél hamarabb és felejtsd el a hagyományos dohányzást!