A Nokia X20 telefonokon is elérhető az Android 13 fejlesztői változata

Kütyü Magazin, 2022. május 17. 21:13

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója bejelentette, hogy az Android 13 fejlesztői betekintő programja elérhető a Nokia X20 telefonokon. A program lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy már az év második felében történő megjelenés előtt létrehozzák, teszteljék és finomhangolják az Android 13 rendszerre szánt alkalmazásaikat.

„Tudjuk, hogy az emberek hosszabb ideig szeretnék használni a telefonjukat, ezért a Nokia készülékeken nem csak a hardver tartóssága az alapfelszereltség része. Ugyanilyen fontos a zökkenőmentes szoftveres élmény, amely évekig képes úgy működni, mintha új lenne. Ezért is szeretnénk szorosan együttműködni a fejlesztői közösséggel, és a lehető legjobb felhasználói élményt megteremteni. A hosszú élettartam a Nokia okostelefonok alapja, ezért akár három év operációs rendszer-frissítést és három év biztonsági frissítést kínálunk a Nokia rajongóknak.” – nyilatkozta Stephen Taylor, a HMD Global marketingigazgatója.

 

A programban résztvevő fejlesztők a Nokia telefonok közösségi fórumán keresztül megoszthatják tapasztalataikat, ötleteket és tippjeiket a hasonlóan gondolkodó szakértőkkel. Az integrált Feedback alkalmazás lehetővé teszi azt is, hogy a fejlesztők egyszerűen jelezhessék a HMD felé, ha problémát észlelnek, ezeken pedig a cég mérnökei dolgozhatnak tovább. Az érdeklődő fejlesztők az előre telepített MyDevice alkalmazáson keresztül regisztrálhatnak és kérhetik a fejlesztői buildeket.

A program fontos visszajelzésekkel segíti az Android következő mérföldkövének fejlesztését.