Dresszkód a munkahelyen, avagy a munkahelyi öltözködés szabályai

Kütyü Magazin, 2022. június 10. 10:41

Ahogy a mondás tartja, a ruha teszi az embert. Ezzel sok munkáltató is tisztában van, így már a munkaszerződésben rögzítik, hogyan kell öltözködniük a dolgozóknak. A nyári ruházat külön fejezetet képez egyes cégek öltözködési szabályzatában.

Sok munkáltató nem akarja, hogy az emberek mély dekoltázst vagy túl magas sarkú cipőt viseljenek. Ugyanígy sokan nem engedélyezik a rövidnadrágot, a papucsot, a nyári strandruhát, de a farmert, a nyomott pólókat vagy a vékony pántos felsőket sem.  Hasonlóképpen sok munkáltató megköveteli, hogy minden tetoválást le kell fedni. Egyes vállalati szabályzatok még olyan színeket is meghatároznak, amelyeket viselhetünk a munkahelyen, vagy amelyeket nem.

Mikor rendelhet el a munkáltató dress code-ot?

A legszigorúbb öltözködési szabályok a bankokban és a pénzintézetekben dolgozókat sújtja. A kabát a nyári hónapokban is feltétel az ilyen társaságoknál. Ha a cég rendelkezik ilyen szigorú öltözködési szabályokkal, akkor erről már az állásinterjún tájékoztatják a jelentkezőket. Ugyanezt a szigorú öltözködési módot alkalmazzák a gyártóüzemekben is. Ezek azonban elsősorban védőmunka-segédeszközök, de az öltözködési szabályzat beszélhet ékszerekről, vagy azok tiltásáról is. A rövidnadrág például tilos a gyártócsarnokokban, de a fém orrú bőrcipők kötelezőek, még a nyári hónapokban is. A legtöbb cég ingyenes személyi védőfelszerelést ad alkalmazottainak. Továbbá, ha a cégnél szigorú öltözködési szabályok érvényesek, a cég felárat fizethet az alkalmazottaknak a kötelező ruházat vásárlásáért.

Ilyen és hasonló helyzetben érdemes áttekinteni a ruhaboltok széleskörű kínálatát és megkeresni a legtökéletesebb darabokat. A Sinsay online oldalán és a Sinsay üzletekben rengeteg ruhadarabot és kiegészítőt vásárolhat az egyes Sinsay akciók keretein belül kedvezményes áron. Vásárlása során kihasználhatja a Sinsay kuponkódok nyújtotta előnyöket is.  Ha egy igazán elegáns ruhára vagy cipőre van szüksége, keresse az About you akcióit és az About you kuponkódjait és vásárolja meg munkahelyére a tökéletes About you cipőjét.

Általános munkahelyi viselet

Egyszerű, letisztult, tökéletes. A fekete és a fehér kombinációja mindenkinek jól áll. A sötét nadrág optikailag karcsúsít, ha pedig a megszokott fekete helyett most egy fehér blézert választ, máris észre fogják venni, hogy nyomon követi a legfrissebb trendeket is. A blézer alá válasszon csíkos vagy más mintás egyszerű, kényelmes felsőt. Kiegészítők terén egy hosszabb nyaklánc mindig jó választás. Nagyszerű munkahelyi viseletet talál a Sinsay üzleteiben, valamint az About you és a Sinsay online felületein is. Használja ki az About you kuponok és a Sinsay kuponkódok nyújtotta nagyszerű kedvezményeket. Ha még nagyobb előnyre szeretne szert tenni, keresse az About you akciók és a Sinsay akciók adott lehetőségeket is, de ne feledje, egy jól megválasztott kiegészítő még a szürke ruhát is feldobja.