Honda versenyautók ihlették a legújabb Casio karórát

Kütyü Magazin, 2022. november 19. 10:02

A Casio nemrég bemutatta legújabb, a Honda Racinggel közös együttműködésben készített karóráját, az EQB-2000HR-t. A japán óragyártó Edifice almárkához tartozó karórája a „Speed and Intelligence” (Sebesség és Intelligencia) elnevezésű márkakoncepciónak köszönhetően született meg. „A számlapján ugyanaz az autentikus árnyalat jelenik meg, mint ami a Honda versenyautók oldalán található jelvényeken is látható” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

A Honda Racing minden olyan motorsport aktivitást lefed, amelyben a japán autógyártó, a Honda Motor Company gyári támogatással részt vesz. Az Edifice márka és a Honda Racing közötti együttműködés 2018-ban kezdődött annak érdekében, hogy mindkét szereplő kiaknázhassa a csúcskategóriás technológiákban rejlő lehetőségeket. 

A legújabb limitált szériás modell az Edifice EQB-2000-res alapjaira épül, de a tok kialakítását immáron a formula versenyautók felfüggesztő karjai inspirálták. Az új EQB-2000HR karóra egy nagy teljesítményű versenyóra, amelynek színvilága a Honda ikonikus piros jelvényében régóta használt árnyalatot idézi meg. 

Az első Forma-1-es versenyautó, amellyel a japán autógyártó előrukkolt, az RA271-es modell volt, amelyet 1964-ben mutattak be. Azóta a piros Honda jelvény a vállalat versenyszellemének szimbólumának számít és nemcsak utcai versenyautókon, hanem Type R típusú versenyautókon is rendszeresen feltűnik. „Ebben a jelvényben látható piros árnyalat teljes mértékben megegyezik a karóra számlapján látható X dizájn színével és nemcsak feltűnő, hanem dinamikus megjelenést is kölcsönöz az EQB-2000HR kronográfnak” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. 

 

 

A Honda Racing Corporation (HRC) idei évben megújult logója pedig a 3 órát jelző rovátka mellett, az aktuális napot kijelző segédszámlap mellett tűnik fel. Nem ez az egyetlen versenyautós utalás a karórán. A hátlapján ugyanis a Japán Nagydíjnak is helyet adó szuzukai versenypálya 60 éves fennállása előtt tisztelgő logó is feltűnik. A limitált szériás kiadás 100%-ban olasz, Alcantara bőrszíjjal készül, amely kiváló tartóssággal és légáteresztő képességgel rendelkezik. Viselete legalább olyan kényelmes, mint amilyen komfortot jelenleg a Honda Type R versenyautók utastere nyújt. A szíj mindkét oldalát piros díszvarrás teszi még exkluzívabbá. A felsoroltakon kívül más különleges formatervezési jellemzők is kifejezik a versenyzés iránti szenvedélyt, amely a Honda világnézetének része.

Az EQB-2000HR karóra 55,5x47,8 milliméteres tokkal készül, amelynek vastagsága alig éri el a 10 mm-t. Súlya pedig mindössze 96 gramm, vagyis nem tartozik a nehéz karórák közé. A modell olyan hasznos funkciókkal van felvértezve, mint például a 300 várost tartalmazó világidő kijelzés, a köridőméréssel, valamint a megtett köridő kijelzéssel kiegészített stopper, vagy éppen a keresési funkció. A Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően a kronográf az okostelefonokkal is összekapcsolható, így a karórán tárolt adatok egyszerűen és gyorsan szinkronizálhatók a Casio Watches gyári applikáció segítségével. 

A EQB-2000HR folyamatos és megbízható működését a napelemes akkumulátortechnológia (Tough Solar) biztosítja. Ennek köszönhetően energiatakarékos üzemmódban a karóra egy feltöltéssel akár 19 hónapig is képes üzemelni teljes sötétségben. A Casio újdonsága hamarosan Magyarországon is megvásárolható lesz.