A Samsung elvitte új kijelzőit a barcelonai kiállításra

Kütyü Magazin, 2023. február 6. 13:08

A Samsung Electronics a fenntartható digitális üzleti kijelzők jövőjét mutatta be a 2023-as barcelonai ISE-n (Integrated Systems Europe), a világ egyik vezető AV és rendszerintegrációs kiállításán. A vállalat az új technológiák mellett az új környezetvédelmi stratégiája által vezérelt környezettudatosságra törekvő megoldásokat is felvonultatta a látogatóknak.

 

A környezettudatosságra törekvő üzleti kijelző rendszerekhez szükséges technológiák

Az idei ISE-n a Samsung bemutatta a 2022 szeptemberében bejelentett új környezetvédelmi stratégiáján alapuló fenntarthatósági kezdeményezéseit. A látogatók megtapasztalhatták, hogyan kelnek életre a Samsung környezetvédelmi elképzelései az üzleti kijelzőkben alkalmazott környezettudatos technológiákkal. Ezek a technológiák a termék életciklusának öt szakaszán – beszerzés, gyártás, forgalmazás, felhasználás és újrahasznosítás – alapulnak.

A Samsung 2023-as intelligens Signage termékei (QHC, QMC, QBC) 28,5 mm-es vastagságukkal körülbelül 40%-kal vékonyabbak a korábbi modelleknél. Ezáltal a gyártás után a logisztikához szükséges szállítási konténerek száma több mint 20%-kal*  csökkenthető a korábbi modellhez képest. Ezenkívül az intelligens kijelzők támogatják a képernyő fényerejének automatikus beállítását a környező fényviszonyokra reagáló megvilágításérzékelő alkalmazásával, ami segíthet a felhasználóknak az energiafogyasztás automatikus optimalizálásában.

A Samsung felhőalapú MagicINFO megoldása továbbfejleszti a távmenedzsmentet, és segít egyszerre több üzleti kijelző és a különböző tartalmak hatékony kezelésében. A Távoli Menedzsment funkció segítségével a felhasználók egyszerűen nyomon követhetik a csatlakoztatott eszközök számát, típusát és hibáját, könnyen kezelhetik a különböző eszközöket, valamint távolról vezérelhetik az olyan beállításokat, mint a képernyő fényereje. Emellett ez a megoldás egyéb funkciókat is kínál majd, többek között az eszközök állapotdiagnosztikáját, amely tájékoztatja a felhasználókat a kábelcsatlakozással, az eszköz hőmérsékletével és a hálózati zavarokkal kapcsolatos problémákról.

A Samsung az ISE 2023 kiállításon felfedte a hamarosan megjelenő felhőalapú signage platformját, ami energiatakarékos megoldások széles skáláját kínálja majd, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kezeljék és csökkentsék energiafelhasználásukat. Az új megoldások közé tartozik a valós idejű energiafogyasztás-felügyelet, a fényerősség időzített ütemezése, a fényerő távoli beállítása és az automatikus eszközkezelés. Ez az átfogó platform integrálja és összekapcsolja az LCD-signage-okat, a LED-signage megoldásokat és a B2B TV-ket, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtson.

 

 

Bemutatkoznak az új 2023-as kültéri üzleti kijelzők 

A Samsung az ISE 2023 kiállításon új signage termékeket jelentett be. Először is, a vállalat bemutatta a 2023-as kültéri LED-signage modelleket (modellnév: XHB sorozat), amelyeket a sport szektor számára és nevezetességek környékére terveztek. 

Az XHB sorozat négy modellben lesz elérhető: P6 (6 mm-es pixelosztás), P8, P10 és P16, amelyek mindegyike elképesztő, 8000 nites maximális fényerősségre képes, miközben tiszta és lenyűgöző képminőséget produkál – akár napfényben is. Továbbá az XHB szabványosított moduláris kivitelezése rugalmas tervezést és telepítést kínál, beleértve a konkáv (maximum 2500R görbület), konvex, S alakú, fascia és 90 °L típusú modulokat.

A korábbi modellhez képest kétszer vékonyabb kialakítással az XHB sorozat zökkenőmentesen telepíthető, és a telepítési idő is több mint felére csökkent, ami a nagyobb kényelmet szolgálja. A jobb energiahatékonyságnak köszönhetően az XHB több mint 15%-kal csökkenti az energiafogyasztást elődjéhez képest, így évente körülbelül 2 492 tonna CO2-kibocsátást csökkenthet, ami körülbelül 290 000 30 éves fenyőfa által egy év alatt megkötött CO2 mennyiségének felel meg**. 

Az XHB sorozat az ISE 2023-at követően lesz megrendelhető, az első modellek közül néhányat már a 2023-as szezon előtt elektronikus eredményjelzőként telepítettek a világszerte elismert amerikai baseballcsapatok, a New York Mets és a világbajnok Houston Astros hazai stadionjaiba.

 

 

Végül a Samsung egy kisméretű, 24 hüvelykes kültéri kijelzőt (modellnév: OH24B) vezet be az elektromos járművek (EV) töltő piacára. Mivel az EV-k iránti kereslet folyamatosan növekszik, fontos olyan megoldásokat kínálni, amelyek lehetővé teszik az összekapcsolt, élvezetesebb töltési élményt, és értékesítési lehetőségeket biztosítanak a vállalkozások és a kiskereskedők számára.

A kültéri üzleti kijelzők a legkülönfélébb körülmények között mind tartósság, mind kültéri láthatóság tekintetében jól teljesítenek. Ezt a nagyfokú ellenálló képességet és sokoldalúságot az 1500 nit csúcsfényerő és a keskeny, fém kialakítás, valamint a víz-, por- és folyadékállóság (IP66, Bemenet védelem) és az IK-10 szintű üvegvédelem biztosítja. A Samsung a gyártás során magas hőmérsékletű, merev folyadékkristályos panelt is alkalmaz, hogy még erős napsütés esetén is megfelelő tartósságot biztosítson a kijelzőnek. A vállalat a kijelző mellett eltávolítható Wi-Fi/Bluetooth tartozékokat kínál, amelyekkel a telepítési körülmények alapján optimalizálható a vételi sebesség. 

Az új Kiosk és a Flip Pro exkluzív megoldásai fokozott eszközkompatibilitást biztosítanak

A Samsung bejelentette legújabb modelljét, a „Samsung Kiosk” Windows változatát (modellnév: KMC-W) is. A meglévő Tizen (OS) operációs rendszert működtető modell mellett a „Samsung Kiosk” Windows verziója kompatibilis a Windows 10 IoT Enterprise OS operációs rendszerrel, ezzel bővítve az ügyfelek választási lehetőségeit. 

 

Ez az új Kiosk a 11. generációs Intel Core processzort alkalmazza. 8 GB DRAM-mal és 256 GB SSD-vel felszerelve, gyors feldolgozási sebességet és bőséges tárhelyet biztosít, ezzel megfelelve a gyorsan fejlődő iparági igényeknek az egészségügy, a vendéglátás és a kiskereskedelem világában.

A vállalat egy új, kizárólag a Samsung Flip számára készült megoldást is bemutatott, amely megfelel mind az oktatók, mind a vállalkozások igényeinek, így egyszerre több eszközhöz is kapcsolódhatnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a PC-n lévő tartalmakat vagy alkalmazásokat áttegyék a Flipre a készülékek összekapcsolásával. A felhasználók a PC-jükről tartalmakat másolhatnak át Flipre, és valós időben megoszthatják azokat, illetve a Flipen bele is írhatnak. Az új megoldás javítja a távmunka lehetőségeit, és zökkenőmentes munkakörnyezetet biztosít azáltal, hogy a felhasználók optimalizálhatják és kihasználhatják a képernyő lehetőségeit más eszközök képernyőjéhez való kapcsolódáshoz.

____________________

* A 40 láb méretű konténerenként csomagolt eszközök száma alapján. A beltéri intelligens üzleti kijelzők éves értékesítési volumene alapján 2022-ben.

** Az XHB szén-dioxid-kibocsátásának mennyiségét összehasonlították elődjével (XPR) a 2022-es eladások alapján. 
Az XHB éves szén-dioxid-kibocsátását a Carbon Footprint Calculator (https://www.kcen.kr/tanso/intro.green) segítségével számították ki 2023. január 16-án. (nagyfeszültség, nyár). 
Az XHB faültetéssel egyenértékű szén-dioxid-csökkentő hatását a The Average Amount of Carbon Absorbed by Forest Trees Devised by National Institute of Forest Science, Korea (ver. 1.2) alapján számították ki 2019 júliusában.