Szívesen dolgoznál segítő szakmában?

Kütyü Magazin, 2023. február 1. 09:57

Aligha van nemesebb feladat annál, mint amikor valaki az embertársain segít, kiváltképp azokon, akik valamilyen szempontból elesettek. Kifejezetten igaz ez a fogyatékkal élő vagy speciális igényekkel rendelkező gyermekekre, akiknél hálásabb közönség aligha akad, de persze egyben kemény dió is a velük való munka.

Aki úgy határoz, hogy arra teszi fel az életét, hogy az ő fejlődésüket segítse, annak bizony jó nagy adag türelemmel, empátiával, toleranciával és elfogadással és olykor “kemény” szívvel kell rendelkeznie. Ha érdekel, hogyan vállalhatsz ilyen jellegű munkát, akkor feltétlenül olvasd el a cikkünket, ugyanis részletekbe menően taglaljuk, hogyan válhat valaki gyógypedagógiai asszisztenssé.

Milyen végzettség szükséges?

Ahhoz, hogy munkát tudj vállalni, előtte mindenképpen el kell végezd a Stabil Tudás gyógypedagógiai asszisztens képzését. Ennek előfeltétele a középfokú iskolai végzettség, vagyis az érettségi, és bár senki sem ellenőrzi, de a sikeres munkához a fentebb említett személyiségjegyek is elengedhetetlenek.

A gyógypedagógiai asszisztens lesz ugyanis az az ember, aki a tanulási folyamat minden résztvevőjét segíti: a gyógypedagógust, a mozgás-, látás- vagy hallássérült, esetleg értelmileg akadályozott vagy autista gyermekeket és természetesen az ő szüleiket is.

Minden olyan intézményben, ahol foglalkoznak fogyatékkal élőkkel, dolgoznia kell gyógypedagógusnak és így természetesen a jobbkeze, a gyógypedagógiai asszisztens sem maradhat el.

De mit is csinál pontosan ez a segítő szakember? Mutatjuk is!

A gyógypedagógiai asszisztens feladatai

Elég sokrétű feladatkörre számíthat az, aki erre a szakmára adja a fejét, hiszen a teendői közé fognak tartozni a következők:

Hogyan szerezheted meg a végzettséget?

Sosem volt még ennyire egyszerű és komfortos, ugyanis az otthonod kényelméből, online sajátíthatod el a különféle fogyatékosságok és sérülések jellemzőit, és megtanulod azt is, hogy hogyan és milyen technikákat alkalmazva fogsz tudni segíteni a rád bízott gyermekeken. 

Ha esetleg nem is tudsz részt venni egy-egy órán, akkor sincs baj, hiszen utólag, felvételről vissza tudod nézni feltéve, hogy a Stabil Tudás képzését választod.

Ne halogass!

Ha úgy érzed, ebben a szakmában lenne a helyed, akkor egy percet se halogass, hiszen hatalmas a hiány, rengeteg lurkó várja azt, hogy minél személyre szabottabb, minél gondosabb törődésben részesülhessen!