Három új mobilt vitt az MWC-re a Nokia

Kütyü Magazin, 2023. február 26. 08:15

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója ma három új okostelefon, a Nokia G22, a Nokia C32 és a Nokia C22 érkezését jelentette be. Mindhárom telefon akár három napig is bírja egyetlen töltéssel, a C-széria esetén továbbfejlesztett képalkotással és tartósággal, míg a Nokia G22 az iFixittel való együttműködés keretében a könnyű javíthatóságot helyezi előtérbe.

A HMD Global továbbá bejelentette, hogy megtették az első lépéseket azon az úton, amelynek a végén a vállalat lesz az első nagy globális okostelefon-gyártó, amely Európába hozta a gyártását.

„Az emberek értékelik a hosszú élettartamú, minőségi készülékeket – és ehhez nem kellene kompromisszumokat kötniük az ár tekintetében. Az új Nokia G22 célzottan javítható kialakítású, így még tovább megőrizhető, a Nokia C32 fejlett képalkotásával és a Nokia C22 továbbfejlesztett tartósságával pedig még több értéket hozunk a C-szériába." – nyilatkozta Adam Ferguson, a HMD Global termékmarketing-vezetője.

„Nagy örömmel jelentjük be az első lépésünket azon az úton, amellyel az 5G-eszközgyártást Európába helyezzük át" – mondta Jean-Francois Baril, a HMD Global társalapítója, elnöke és vezérigazgatója – "A Nokia márka büszke múltra tekint vissza az európai piacon, ezzel a lépéssel pedig tovább erősítjük az egyetlen jelentős európai okostelefon-szolgáltatóként elfoglalt pozíciónkat.” 

Nokia G22 – az első Nokia okostelefon, amit te is könnyedén megjavíthatsz

A Nokia G22 az első olyan Nokia okostelefon, amelyet célzottan a javíthatóság jegyében terveztünk, a következő szintre emelve ezzel a Nokia telefonok élettartamát. Az iFixit globális javítóközösséggel együttműködve könnyedén hozzáférhetsz a javítási útmutatókhoz és megfizethető alkatrészekhez a Nokia G22 sérült kijelzőjének, elhajlott töltőbementének vagy elhasználódott akkumulátorának cseréjéhez.

A G-széria legújabb tagja 100%-ban újrahasznosított műanyag hátlapot, még tisztább hangzást és erőteljesebb basszust biztosító OZO Playbacket, valamint két éven át garantált rendszerfrissítést, három éven át érkező havi biztonsági frissítéseket és hároméves kiterjesztett garanciát kínál – extra költségek nélkül.

„Mivel egyre nagyobb a fenntartható és hosszú élettartamú készülékek iránti fogyasztói igény, az okostelefonok egyszerű és megfizethető javításának lehetősége kulcsfontosságú megkülönböztető tényezővé fog válni a mobilpiacon. A CCS Insight végfelhasználói kutatása is ezt tükrözi: a nyugat-európai mobiltelefon-felhasználók mintegy fele azt mondta, hogy szeretné, ha a készülékét a garancia lejárta után is észszerű áron tudná megjavíttatni.” – nyilatkozta Ben Wood, a CCS Insight vezető elemzője. 

A Nokia C32 a C-széria eddigi legjobb képalkotó képességivel érkezik

Az 50 MP-es kamerával és a kiváló képalkotó algoritmusokkal felszerelt Nokia C32 még kedvezőbb áron teszi elérhetővé a minden eddiginél fejlettebb fotózást. Az újragondolt, kifinomult külső üvegborítás és az elegáns, egyenes elemeket tartalmazó kialakítás prémium érzést kölcsönöznek a C-szériának, a dobozból kivéve pedig azonnal az eddigi legtestreszabhatóbb szoftveres hátteret kínáló Android 13 fogad.

Nokia C22 – a tartósság kedvező árú bajnoka

A kiemelkedő minőségű összeszereléssel érkező Nokia C22 a töréstesztek során jócskán felülmúlta a versenytársai teljesítményét – a fröccsenő víz és a por elleni IP52-es védelemnek, az edzett, 2.5D-s kijelzőüvegnek és az erős polikarbonátból készült, unibody kialakítású fémvázának köszönhetően a Nokia C22 ellenáll a mindennapok váratlan kihívásainak. A továbbfejlesztett, 13 megapixeles duplakamerát pedig erőteljes képalkotó algoritmusok támogatják, hogy bármilyen fényviszonyok között megörökíthesd a legizgalmasabb pillanatokat.

 

Európába hozzuk a gyártást

Hogy még tovább erősítsük a biztonságra vonatkozó ígéreteinket, megtettük az első lépéseket azon az úton, amelynek a végén a HMD Global lesz az első nagy globális okostelefon-gyártó, amely Európába hozta a gyártását. Az út első szakaszában olyan képességeket és folyamatokat fejlesztünk, amelyek révén 2023-ban Európába hozhatjuk a 5G-s Nokia készülékek gyártását. Az új fejlesztések azon elkötelezettségeink folytatását jelentik, amelyekkel biztonságos és átlátható működést folytathatunk Európában.

Árak, elérhetőség és kiegészítők