Mi minden kellhet egy jól sikerült horgász fotó készítéséhez?

forrás: Kütyü Magazin, 2023. március 1. 20:13

Mitől lesz egy horgász fotó maradandóan esztétikus, emlékezetes és örömteli? Hogyan készíthetsz akár saját magad is ilyen remekbe szabott alkotásokat még akkor is, ha nem vagy éppenséggel profi fotós?

 A cikkből megismerheted azokat a tippeket, amelyeket alkalmazva majdhogynem stúdióminőségű képeket tudsz majd készíteni. Így mostantól a legszebb fogások megörökítése tökéletes minőségben történhet majd.

Nincs jól sikerült horgász fotó a megfelelő eszközök nélkül

Ebből a szempontból nincs új a nap alatt, egy megfelelő minőségű kamera és objektív használata segíthet abban, hogy éles és részletgazdag képeket tudj készíteni. Alternatív lehetőségként persze egy korszerű okostelefon kamerája is megfelelhet.

Persze ez csak a képlet egyik oldala, például nagytestű pontyokat fényképezve a Fishinda bölcső kínálatának egy-egy darabja is kimondottan fontos lehet. Hiszen a legjobb fotókhoz nem árt, ha a megfogott víz alatti szépségek védelmére is sikerül odafigyelni.

Maradva a készüléknél, természetesen ismerni kell a beállításokat is. Szükség szerint meg kell tanulni a fényképezőgép vagy a telefon használatát. A zársebesség, az ISO érzékenység és az fókusz beállítása egyaránt elmaradhatatlan tényező a fotók minőségének javításához.

Tökéletesen eltalált képek

A legjobban sikerült képek általában természetes környezetben készülnek. Fontos, hogy figyelj a fényviszonyokra, az időjárási körülményekre és a háttérre, hogy a képek esztétikusak és természetesek legyenek!

Mielőtt megnyomod a gombot a készüléken, használd a megfelelő szöget! Az alacsonyabb szögből készült képek általában jobbak a horgászok vagy a halak bemutatásához. Az is lényeges, hogy a képről a hal fejét vagy farkát se hagyd ki!

Persze készíthetsz akcióképeket is. A fényképek izgalmasabbak, ha az akció pillanatait rögzítik. Ehhez alkalmazz gyorsabb zársebességet, hogy megörökíthesd a fárasztás leginkább emlékezetes pillanatait!

A legjobban sikerült fotókhoz utómunkára is szükség lehet

Miután megvolt a peca és hazaértél, használj képszerkesztő programokat a képek finomhangolásához! Állítsd be a színeket, a kontrasztot és a világítást, hogy az összhatás még vonzóbb és emlékezetesebb legyen!

Néhány percnyi plusz munkával elképesztő javulást lehet elérni. Persze itt is fontos a gyakorlás, de ebbe könnyen bele lehet jönni. Amint ráérzel a gyakorlat menetére, mondhatni elképesztő javulást tapasztalhatsz.

Még egy hasznos tanács: a napközbeni időszakokon túl a naplemente vagy a napfelkelte időszakában is fantasztikus képeket lehet lőni. Használd ki ezeket az időpontokat a fények és a színek lenyűgöző hatásáért! Reméljük tudtunk hasznosítható ötleteket adni, sok sikert a teszteléshez!