Öreg házi kedvencek 5 kívánsága

Kütyü Magazin, 2023. március 1. 20:20

Kedves Gazdi! Tudom, hogy elfoglalt vagy és hidd el, nem is zavarnálak, ha nem lenne fontos. Hiszen tudod, azt is megtanultam, hogy naponta háromszor megyünk sétálni, nem is zavarlak a köztes időkben (olyan sokszor).

Lassan elérkezik a tizedik születésnapom, és biztos vagyok benne, hogy idén is meglepsz valamilyen finomsággal. Ezzel a kerek évfordulóval azonban visszavonhatatlanul a nyugdíjas négylábúak közé fogok tartozni. Idén kivételesen én is kérnék valamit… sőt, egyből öt valamit, hogy még sokáig melletted lehessek. 

1. Etess gondoskodással 

Ha valaki, akkor te pontosan tudod, hogy mennyire szerettem mindig is a hasamat. Egy szaftos finom falatért nemcsak kunyerálni voltam képes, hanem elcsenni is, ha számomra elérhető helyre tetted. Sajnos az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a megszokott eledeltől puffadok, nehezen bírom megrágni és biztosan te is érezted a galambokat, amiket a kanapén fekve eregetek. Kérlek, etess inkább a BioZoo.hu száraz kutyatápok valamelyikével. Ezek a megfelelő arányban tartalmaznak levegőn szárított húst, gyógynövényeket és zöldségeket esetleg növényi olajokat. Nem hízok el tőlük és meg tudom rágni, így az emésztésem is helyreáll.

2. Minden maradjon a megszokott helyén

Nehezen alkalmazkodom az újdonságokhoz. Van egy kialakított rendünk, és azt szeretném, ha életem utolsó éveiben is megmaradna. A látásom soha nem volt túl jó, de az utóbbi időben mintha még romlott is volna. Sajnos ugyanez a helyzet a hallásommal és a szaglásommal is. Emiatt nagyban hagyatkozom a memóriámra, régi beidegződésekre. Ha átköltözteted a fekhelyem a lakás egy másik pontjára, nem fogom megtalálni. 

3. Ha már a fekhelynél tartunk

Igazán nem szeretnék hálátlannak tűnni, de szükségem lenne egy új fekhelyre. Nem tudom, mi történt a régivel, de minden reggel alig bírok kikászálódni belőle. A végtagjaim nem akarnak engedelmeskedni, egészen olyan vagyok, mint a Kisgazdi robotkutyája. Kis idő elteltével helyreáll a rend, de talán egy vastagabb, memóriahabos ágy kényelmesebb lenne fáradt csontjaimnak.

4. Tarts melegen!

Emlékszel hogy szeretted, amikor melléd vagy az öledbe heveredtem? Mindig mondtad, hogy milyen finom meleg vagyok. Ugye akkor is odagömbölyedhetek melléd, ha már be kell, hogy takargass? Gyorsabban kezdek el fázni, mint siheder koromban, ezért szükségem lesz a sétákhoz is egy kabátra vagy pulcsira. De a hőséget sem bírom, inkább a hűvösben sétáljunk.

5. Maradjunk a járt úton

Rengeteg csodálatos helyen kirándultunk együtt, miénk volt az erdő. Millió szag, emberé, állaté, növényeké… most is elmosolyodok, ha eszembe jut. A lábam és a testem felett azonban eljárt az idő. Szívesebben bandukolok melletted az ismerős, megszokott útvonalakon. Mivel a lelkem örök gyerek marad, lehet, hogy kicsit még játszok is veled. Az mindig jó móka, és tudom, hogy mennyire szeretsz labdázni.

Drága Gazdi, csodálatos páros vagyunk. Ha teljesíted a kívánságaimat, akkor még hosszú éveket tölthetünk együtt szeretetben. Hűséges Társad