Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény az új Dell gépekkel

Kütyü Magazin, 2023. március 27. 18:13

A Dell Technologies bemutatta legújabb üzleti portfólióját, amely a hibrid munkavégzéshez nyújt a végfelhasználóknak megoldásokat. 

A vállalkozások továbbra is azt kutatják, hogyan tudnak a legjobban megfelelni a rugalmas munkavégzés követelményeinek. Valójában az informatikai döntéshozók 61 százaléka elismeri, hogy a munkavégzési körülmények javítása érdekében rugalmasabb technológiát is biztosíthatnának. Ráadásul háromnegyedük (74%) egyetért azzal, hogy több technológiát bocsáthatnának rendelkezésre az egyéni igények és preferenciák kielégítése érdekében. 

Az új Latitude és Precision termékkínálat a 13. generációs Intel Core processzorokkal és a legújabb Dell Optimizer funkciókkal a maximális teljesítményt célozza meg, és intelligens személyre szabhatóságot biztosít a számítógéptől kezdve az ökoszisztémáig. 

Bemutatjuk a Latitude 9440-et, az új munkatársát 

Az új Latitude 9440 a világ legkisebb 14 colos üzleti számítógépe kiszolgálja a vezetők, értékesítők és tanácsadók igényeit.

 

A modell külsejét az XPS termékcsalád kialakítása inspirálta, de mégis a Latitude 9440 üzleti felhasználóknak szánt külsővel rendelkezik, elegáns és egyszerű. A mart alumínium és a grafit szín elegáns és prémium megjelenést biztosít. A gyártó még ennél a 2 az 1-ben modellnél is a teljesítményt helyezte előtérbe. A hűvös és csendes használat érdekében hátulról szellőző, dupla ventilátoros rendszerek biztosítják a hőelvezetést.

• A kialakításhoz kapcsolódó újdonságok az üzleti felhasználók számára kényelmes, egész napos gépelési élményt nyújtanak. A Dell a fenntarthatóságot szem előtt tartó Luna koncepcióhoz köthetően, az új mikro-LED háttérvilágítású billentyűzet-technológiával a billentyűzet háttérvilágítás energiafelhasználását hozzávetőlegesen 75 százalékkal csökkentette, és az akkumulátor üzemidejét 3 órával növelte.  Az új billentyűzet szélesebb, hézag nélküli (más néven rács nélküli) billentyűket, a billentyűk közötti nagyobb szöget és az egyes billentyűkön görbületet alkalmaz a könnyen kitapintható használat érdekében. A képek élesebbek és magával ragadóbbak az új modellen. Egy kisebb méretű, 13 colos gépházba egy 14 colos 16:10-es képarányú InfinityEdge QHD+ képernyőt építettek be.

• Az új 2 az 1-ben modell a világ első haptikus együttműködési érintőpadját tartalmazza. A Zoom-hívások során közvetlenül az érintőpadon érhető el a mikrofon és a kamera ki- és bekapcsolása, a képernyő megosztása, valamint a csevegőfunkciók. A Microsoft Teams támogatása is még idén elérhetővé válik. 

Új Latitude 7000 sorozat – hihetetlenül könnyű és kicsi 

Az új Latitude 7000 sorozat elérhető akár Ultralight és alumínium verzióban is, így a sokat utazó szakemberek változatos igényeihez igazodva különböző méreteket, formavilágokat és funkciókat tesz elérhetővé. 16:10-es képarányt és ugyanazt a mikro-LED akkumulátor-takarékos billentyűzetet alkalmazza, mint a Latitude 9440-es, hogy a helytől függetlenül megkönnyítse a hatékony munkavégzést. 

• A Latitude 7340/7440 Ultralight vékony és könnyű, miközben maximális hatékonyságot biztosít a mobilitás érdekében. Két kijelző méretben is elérhető a modell, így a világ legkisebb és legkönnyebb 14 colos és 13,3 colos prémium szintű üzleti laptopjait kínálja a gyártó. A magnéziummal készült, 1 kg alatti (13 colos) és valamivel több mint 1 kg (14 colos) súlyú laptopok könnyűek, mégis rendkívül tartósak, a felületük sima és elegáns. Emellett 5 MP-es kamerát és 5G-s kapcsolatot is kínálnak a jobb együttműködés érdekében, amely a munkavégzés helyétől függetlenül mindenhol elérhető. Az új „river” szín, egy kék/szürke keverék, amely modern megjelenést biztosít. 

• A Latitude 7000 sorozat 13, 14 és új 16 colos alumínium változatban is kapható. A felhasználók a nagyobb érintőpad, a kiváló minőségű felső és alsó hangszórók megbízható funkcióira is építhetnek a munkájuk során. A dolgozók 5 MP-es infravörös, FHD infravörös és FHD kamerák közül választhatnak a még jobb minőségű videókonferenciák érdekében.  

A Dell Precision – a teljesítmény és a stílus találkozása

A Dell Technologies a nagy teljesítményt, stílusos kialakítást és nagyobb képernyőterületet igénylő szakemberek számára egy vékony és könnyű 16 colos mobil munkaállomással bővítette a Precision termékcsaládot. Különösen a grafikusokat, építészeket és mérnököket támogató rendszereket alakítottak ki.

Az új Precision 5680 a világ legkisebb alapterületű 16 colos munkaállomása, amely még több teljesítményt és magával ragadó élményt kínál az alkotók és mérnökök számára. A műszaki adatok igazán meggyőzőek: akár Intel Core i9 (45 W) processzorral, NVIDIA RTX 5000 Ada videokártyával és 64 GB DDR5 memóriával is elérhető a modell. A felhasználók élhetnek az éles, 16:10-es arányú, 3 oldalú InfinityEdge kijelző, a gyors és érzékeny visszajelzést biztosító haptikus érintőpad, a négy A osztályú hangszóró, az akár UHD+ PremierColor kijelző és a közelség- és környezetifény-érzékelővel ellátott FHD infravörös kamera jelentette előnyökkel. 

 

Mivel a dedikált videokártya nagy teljesítményt képes nyújtani, a hűtés elengedhetetlen a Precision 5680 esetén. Az új munkaállomásban elérhető a szabadalmaztatott, dupla ellentétes kivezetésű ventilátortechnológia, így a rendszer képes megbirkózni az összetett munkafolyamatokkal és a nagy teljesítményigényű alkalmazásokkal. HDMI-porttal, teljes méretű SD-kártyanyílással és akár intelligens kártyaolvasóval rendelkezik, így az alkotók és a mérnökök megbízható és biztonságos eszközökkel dolgozhatnak. Emellett a felhasználók kihasználhatják az innovatív Extended Power Range (EPR) technológia előnyeit, amely univerzális USB-C-csatlakozón keresztül több energiát biztosít (165W 130W helyett.

A szélesebb Dell Precision termékkínálatot is fejlesztette a vállalat – a belépőszintű 3000-es sorozatú mobil munkaállomásoktól a legnagyobb teljesítményű Precision 7000-es sorozatú mobil, toronykivitelű és rackszekrénybe szerelhető munkaállomásokig. Mindegyik rendelkezik szoftverszállítói tanúsítványokkal, így rendelkeznek az ötletek életre keltéséhez szükséges teljesítménnyel, sebességgel és megbízhatósággal.

Fenntartható kialakítás

A munka fenntartható technológiával támogatott jövőt kíván. Mivel a Latitude 5000 sorozat a legkeresettebb sorozat, a mérnökök a lehető legnagyobb környezeti hatás elérése érdekében a fenntartható fejlesztéseket helyezik előtérbe. Az új Latitude 5000 sorozatú laptopokat úgy tervezték, hogy a fenntartható anyagok a világon elérhető legnagyobb választékát és leginnovatívabb felhasználását alkalmazzák, így újrahasznosított műanyagból, újra kinyert szénszálból, újrahasznosított anyagokból és óceánokba kerülő műanyagból készülnek. Az eddigi legfenntarthatóbb Latitude sorozatban 64 százalékkal több újrahasznosított és megújuló műanyagot használ a gyártó (súly alapján), mint a Latitude 5000 sorozatú termékek előző generációjában.

A Dell Technologies folyamatosan fejleszti a Latitude és Precision portfóliót – a Latitude 9440 a világ első olyan számítógépe, és a Precision 5680, az első Precision munkaállomás, amelyeket alacsony szén-dioxid-kibocsátással és újrahasznosított alumíniummal terveztek, beleértve a 75 százalékban újrahasznosított alumíniumot a gépházban. A Latitude 9440 billentyűsapkái 75 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, és mezőgazdasági, valamint élelmiszeripari melléktermékekből származó melléktermékekből készült, megújuló műanyag alkatrészeket tartalmaznak. A Latitude 9440, a Precision 5680 és Precision 3000 sorozat hálózati tápegységeiben pedig most először használtak újrahasznosított rezet. A teljes Latitude és Precision portfólió tagjait továbbra is teljes egészében újrahasznosított vagy megújuló csomagolásban szállítják. A vállalatok számára előnyös a Dell Optimizer "Csendes üzemmód" beállítása is, amely akár 18%-os energiamegtakarítást is biztosíthat.

Elérhetőség és árak

• A Latitude 9440 a következő hónapokban válik elérhetővé.

• A Latitude 7340/7440 Ultralight, 7340/7440/7640 és a Latitude 5340/5440/5540 március 23-tól érhető el.

• A Precision 3000-es sorozatú mobil munkaállomások március 23-tól érhetők el. 

• A Precision 5480 április 20-tól érhető el.

• A Precision 5680 május 18-tól érhető el.

• A Precision 5860 toronykivitele április 11-től érhető el. 

• A Precision 7000 sorozatú mobil munkaállomások március 23-tól érhetők el.

• A Precision 7960 rackes és toronykivitele április 11-től és 18-tól érhető el.