Ezek a legnépszerűbb Casio karórák

Kütyü Magazin, 2023. december 7. 07:49

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

 

Vintage elegancia 

A karórák számlapját illetően az idei év legnagyobb slágere az úgynevezett "Tiffany Blue". Az év végére sem hagyott alább ez az őrület, így a Casio már egy türkizék színű változattal is előállt. Az AQ-800EC-2AEF analóg-digitális karóra a 80'-as évek hamisítatlan érzését közvetíti modern köntösben. Ajánlott fogyasztói ára: 25 990 Ft. 

Karóra sportoláshoz 

A G-Shock sportoláshoz kifejlesztett G-Squad családjának legújabb tagja formavilágban a 40 évvel ezelőtti első G-Shock órákra emlékeztet. Tudásban viszont már jócskán lekörözte az ősi modellt, mivel távolság- és sebességmérő, lépésszámláló, véroxigén szint- és pulzusmérő, alvásfigyelő is van benne. A hasznos funkciók sora ezzel persze még egyáltalán nem ért véget. Tökéletes multi-sport karóra széleskörű fitnesz funkciókkal. Javasolt fogyasztói ára: 115 990 Ft. 

Motorsportok szerelmeseinek 

A Windflow névre keresztelt ECB-2200P-1A Edifice karórát egyértelműen a motorsportok ihlették. A szíjon lévő nyílások például a versenyautók szellőzőnyílásaira emlékeztetnek. A karbonszál erősítésű műanyag tok könnyű, mégis nagyon erős. Az órát a fény energiája működteti, Bluetooth kapcsolattal okostelefonhoz csatlakoztatva további hasznos funkciók érhetők el az órával. A Super Illuminator világításnak köszönhetően az óra számlapja sötétben is jól látható. Javasolt fogyasztói ára: 99 990 Ft.

Az öreg tölgy

A "2100" sorozat, ismertebb nevén "The Oak" hatalmas szín- és anyagválasztéka nem könnyíti meg a rajongók döntését. Az oktogonális tokjáról világszerte elhíresült G-SHOCK letisztult formavilágával, kompakt méretével letaszíthatatlan a trónról; különösen addig amíg ilyen jól eltalált színekkel mutatkozik, mint ez a sárga. A GA-B2100C-9 Bluetooth révén összekapcsolható a telefonnal, ami sok hasznos beállítást megkönnyít, nem utolsósorban mindig atompontos, mert a pontos időt is a telefonról frissíti naponta több alkalommal. Javasolt fogyasztói ára: 66 990 Ft. 

Hölgyeknek is

A"The Oak" a hölgyek körében is kivívta már a megfelelő elismertséget, amit a Casio azzal honorál, hogy egyre nőiesebb kombinációkkal jelentkezik. Ez a hófehér, de belül fémesen csillogó rozé számlapos 2100-as G-Shock kiváló kiegészítő. Sportossága eleganciával párosul, merész megjelenést kölcsönözve viselőjének. Javasolt fogyasztói ára: 49 990 Ft. 

Kilátástalan helyzetekre 

A G-Shock Pro kollekciója évről évre megújul és kínál valami egészen különlegeset méltán hűséges rajongótáborának. Aki egyszer szert tesz egy "túlélő" G-Shock órára az utána nehezen mond le arról a státuszról, amit ez a kollekció képvisel. Az új Mudman a legszívósabb helyzetekben is helyt áll, szenzorai (iránytű, hő-, magasság- és légnyomásmérő) valamint felépítése és kialakítása révén igazi társ a legkilátástalanabb kalandokban is. Javasolt fogyasztói ár: 159 990 Ft. 

Vibráló karóra női csuklókra 

A Sheen zafír üveges sorozata ár-érték arányban önmagáért beszél. A Casio ismét nagyot alkotott a hűvös eleganciát sugárzó szürke felület alkalmazásával, tökéletes választás szinte minden szetthez. Monoton, de mégis vibráló, izgalmas karóra a letisztult időmérők szerelmeseinek. Javasolt fogyasztói ár: 75 990 Ft.