Kivételesen gyors válaszidő, 240 Hz és 800R görbület a kiváló játékélményért

Kütyü Magazin, 2024. március 18. 14:16

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

Ez az OLED monitor 800R görbülettel rendelkezik, amely úgy körbeveszi a játékost, hogy teljesen a játék világában érezheti magát. Ultra-széles (21:9) WQHD felbontásával a monitor kristálytiszta, panoráma megjelenítést nyújt, amelyhez figyelemreméltó 240 Hz frissítési ráta és villámgyors, akár 0,03 ms GtG válaszidő társul, tökéletesen teljesítve a versenyjáték követelményeit. 

 

Az AGON by AOC bemutatja az ultra-széles, villámgyors OLED monitort: 
AGON PRO AG456UCZD, 240 Hz frissítési rátával.

 

Kristálytiszta elmerülés 21:9 WQHD felbontással

Az ultra-széles AGON PRO AG456UCZD-t a gaming élményre tervezték. 4 oldalon keret nélküli kialakítása révén a felhasználó teljes mértékben koncentrálhat a képernyőn zajló eseményekre. A 21:9 képarány és a 3440x1440 WQHD felbontás mély játékteret nyújt, és nagy előnyt is biztosít a csatákban. Ez a formátum panoráma nézetet biztosít a játékosok számára, így még többet láthatnak a játékban zajló eseményekből – és a markáns 800R görbület kitölti a felhasználók perifériás látását.

A szimulációs versenyzők kedvence

Az éles kép ideális az intenzív játékhoz, versenyelőnyt biztosít a felhasználóknak azzal, hogy soha nem maradnak le a fontos részletekről a csatatéren illetve a versenypályán. A magas immerzió faktornak, mély 800R görbületnek, valamint a 44,5” méretnek köszönhetően a monitor tökéletes szimulációs és versenyjátékokhoz, emellett a kivételesen érzékeny és gyors OLED paneljével ideális a gyors FPS és akció játékokhoz is.

Egy vezető sim-racing e-sport csapatot, a G2 Esports-ot – amelyet az AGON az AOC támogat – már lenyűgözte az AG456UCZD. „Az AGON PRO AG456UCZD olyan mély elmerülést nyújt, hogy nem is tudom otthagyni a játékot.” – mondja Isaac Price, a G2 Esports profi szimulációs versenyzője.

Az OLED panel pixelenkénti megvilágításának köszönhetően ez a monitor lenyűgöző látványt nyújt, élénk színekkel és kiváló kontraszttal. A széles, 100% sRGB és 98,5% DCI-P3 (CIE 1976) színskálája nem csak játékhoz tökéletes, de tartalomkészítéshez és streaminghez is, ahol pontos, élethű színek szükségesek. Jakub Brzezinski, a G2 Esports sim-racing csapat tagja szerint: „Bár ultra-széles monitor, az AGON PRO AG456UCZD mégis nagyon tiszta képet és lenyűgöző színeket nyújt. Az élethű színek nagyon fontosak a hosszú játékélményhez, hogy az ne legyen megterhelő a szem számára”.

A legmagasabb fényereje eléri az 1000 nit-et is kis területeken, így a legsötétebb képeken is kiemeli a részleteket. A tükröződésgátló felület biztosítja, hogy az OLED-monitor kiváló képeket biztosít még világos környezetben és közvetlen napfény esetén is. Az AGON PRO AG456UCZD 1,07 milliárd elérhető színnel és 10-bites natív színmélységgel rendelkezik, így gazdag és pontos színeket kínál, amelyek életre keltik a játékokat. Az ultra-széles felbontás a gaming mellett a multitasker felhasználók számára is megfelel, mivel bőséges helyet biztosít több ablak egyidejű megjelenítéséhez a mindennapi feladatok során, és bőven hagy helyet a videó- és zeneszerkesztő programok tálcáinak.

Villámgyors, 240 Hz képfrissítési frekvencia és 0,03 ms GtG válaszidő

A 240 Hz-es frissítési frekvenciával és a kivételesen gyors, 0,03 ms-os GtG válaszidővel az AGON PRO AG456UCZD kiemelkedő játékélményt nyújt. „Az AGON PRO AG456UCZD frissítési frekvenciája elképesztően gyors, aminek nagy jelentősége van a játékban akkor, amikor a legjobb teljesítmény ezredmásodperceken múlhat” – nyilatkozta Nikodem Wisniewski, a G2 csapat tagja.

Minden képkocka tökéletesen jelenik meg, nincs mozgási elmosódás, ami a játékos számára előnyös a versenyben. Az alacsony bemeneti késleltetés biztosítja, hogy a felhasználó mindig a játék élén legyen, így minden mozdulat nagyon fontos a játékban. A monitor NVIDIA G-SYNC kompatibilis és támogatja az Adaptive-Sync-et, a megszakadásmentes gaming élményért és a tökéletesen folyamatos játékért. A felhasználói élményt az AOC G-Menu szoftver és olyan funkciók teszik teljessé, mint pl. a Flicker-Free vagy a Low Blue Mode. A beépített OLED Care funkciókkal pedig a használó tökéletes állapotban tudja tartani a képernyőt.

Csatlakozási lehetőségek a sokoldalúságért

Az AGON PRO AG456UCZD saját képességeit is felülmúlja azzal, hogy páratlan sokoldalúságot kínál számos mindennapi alkalmazáshoz. Kiváló csatlakozási csomaggal van ellátva: két DisplayPort 1.4, egy 4-portos USB 3.2 hub, egy USB-C port 90 W-os táppal, valamint egy KVM kapcsoló – ezek tökéletesen biztosítják több eszköz vezérlését, vagyis a monitor lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy könnyedén csatlakozzon számos különféle eszközhöz. Így ez a tökéletes választás nem csak a szenvedélyes játékosok számára, hanem azok számára is, akik zökkenőmentesen szeretnének váltogatni a munka, a multimédia és a tartalomkészítés között. Ezekkel a csatlakozásokkal egyszerűen válthat át a játékkonzolok, a PC-k és egyéb eszközök között, lehetővé téve, hogy a beállításokban rejlő lehetőségeket teljes mértékben kihasználja.

 

A G2 Esports racing csapat az AGON PRO AG456UCZD monitorral versenyez

 

A G2 Sim-racing vezetője, Nathan Tague így összegzi az AG456UCZD-vel kapcsolatos tapasztalatokat: „Sim racer versenyzőként a másodpercek utolsó ezredrészére is vadászunk, törekedve a tökéletességre. Minden csapat számára nagyon fontos, hogy olyan monitorral rendelkezzen, amely képes kezelni az egylövéses kvalifikációs körök stresszét, valamint hogy frissen tudja tartani a szemét pl. a 24 órás állóképességi versenyeken. Számunkra ehhez az AGON PRO a megfelelő monitor. Teljesen újradefiniálja a versenyzésünket, és magasabbra emeli az ultra széles monitorokkal szembeni elvárásokat. Az őrületes 240 Hz-es frissítési frekvenciával nincs semmilyen késlekedés, és a gyönyörű OLED panelnek köszönhetően nincsenek elmosódott színek a fékezési pontok pixelre tökéletes kiválasztásánál. A kékfényszűrők pedig védik a szemet még a nagyon hosszú versenyek során is. Lenyűgöző ez a technológia, amelyre minden, az előnyöket komolyan kereső szimulációs versenyzőnek szüksége van. Azt gondolom, most, hogy láttuk, mit tud nyújtani az AG456UCZD, sem én sem a csapat tagjai már nem érnénk be ennél kevesebbel.”

Ár és elérhetőség

Az AGON PRO AG456UCZD lenyűgöző képességeivel újradefiniálja az OLED játékélményt. A monitorra 3 év garancia jár, amely vonatkozik az OLED beégésre (burn-in) is. A kijelző 2024. március közepétől elérhető, az ajánlott fogyasztói ára 1 299,00 €.

Nathan Tague, a G2 Sim-racing esport csapat vezetője összefoglalja az AGON PRO AG456UCZD-vel kapcsolatos tapasztalatait:

 

 

_____________________________________

* A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2023 Q4