HTC HERO ROM frissítés

Kütyü magazin, 2009. szeptember 18. 13:30
Néhány napja, talán már egy hete is, megjelent a hivatalos frissítés a HTC HERO készülékhez.Miután épp nálam vendégeskedik egy ilyen kütyü, gondoltam én is befrissítem a firmware-t, és dokumentálom az egyébként sem bonyolult műveletsort, melynek végén a készülékünk még kifinomultabban kezelhetővé válik, valamint a képernyő görgetések is folyamatosabbá válnak, ígéri a gyártó.

Természetesen ahogy azt már a windows alapú HTC készülékeknél megszoktuk, le kell töltenünk a ROM frissítést mely gyakorlatilag egy nagy exe file. Ha ez megvan, akkor azt elindítva, és természetesen a készüléket csatlakoztatva már indulhat is a firmware frissítés folyamata. A frissítő először ellenőrzi a készülékre telepített ROM verziót, és ha a telepíteni kívánt frissebb, akkor bizonyos figyelmeztetések mellett már indul is a frissítés. Ilyenkor mind a készüléken, mind a PC-n ellenőrizhetjük a folyamatot. Ez megközelítőleg 10-15 percet vesz igénybe, és már friss ropogós a HTC Hero.























Íme a link, ahonnan letölthető a legfrissebb hivatalos HTC HERO ROM: http://www.htc.com/uk/SupportDownload.aspx?p_id=283&cat=2&dl_id=671

Be kell vallanom, gyökeres változásokat nem tapasztaltam. A szkrollozás, és a képernyőváltások valóban gördülékenyebbek, de például a Magyar nyelv még mindig hiányozhat néhányunknak. Bizonyára az 1.6-ban már ez is benne lesz.

Természetesen a HTC Hero készülékre is vannak nem hivatalos frissítések, melyeknek menete eltér az itt leírt, pofon egyszerű metódustól, de ezt csak olyan felhasználóknak javaslom akik már végeztek ilyet. Ennek is nagy irodalma van, érdemes benézni az http://forum.xda-developers.com/ fórumra.

Speedshop-nak köszönet a készülékért.