Mitac Mio A701, avagy teszt egy tulajdonos szemszögéből

Kütyü magazin, 2007. április 16. 14:38

Sokan, sok helyen, sokszor tesztelték már a készüléket. Ezekkel a tesztekkel sokszor az a probléma, hogy olyan profik csinálják, akik akarva akaratlanul átsiklanak az egyszerű felhasználót érzékenyen érintő problémák felett, hiszen ők tisztában vannak a készülék korlátaival, esetleg az operációs rendszer hibáival.

Mitac Mio A701


Első ránézésre a Mitac Mio A701 inkább hasonlít egy mobil kommunikátorra, mint egy PDA-ra méreténél és súlyánál fogva még inkább, ámde ez csak a külső!

 



Felszereltség

A dobozt kinyitva (ami önmagában is mézesmadzag egy magamfajtának?) rögtön elénk tárul a nem mindennapi felszereltség: 3db képernyővédő fólia, tartalék stylus(érintőcerka), bőrtok, autóstartó, autóstöltő, sztereo headset, szinkronkábel, utazószett a hálózati adapterhez (cserélhető dugaljak), magyarnyelvű használati utasítás, plusz egy angol nyelvű cd a szükséges doksikkal és segédprogikkal, ja és egy bónusz cd, ami persze nem egy nagy kuriózumot képvisel a rajta található segédprogramokkal( econverter, világóra), de azért ki tudja! Ezek az eszközök mindenképpen hasznosnak bizonyulnak a felhasználó szempontjából, ugyanis a hazai PDA kínálatban ez szinte csak a Mio készülékei között található meg. Más készülékeknél a tokot, a védőfóliát és az autós szettet a doboz nem tartalmazza. Ezeket a felhasználónak súlyos pénzeken meg kell vásárolnia, na persze vehet utángyártottat is, ami olcsóbb, de hát az mégse az igazi, és persze az is plusz költség. Ennyit a felszereltségről. Lássuk a külsőt!

 

Külső

Az A701-es aszimmetrikus formavilágával, méretével, a fekete és a fém keveredésével igazán egyedivé, komollyá, üzletivé varázsolja a készüléket a vetélytársak szürke mivoltához képest, merthogy a többi készülék általában szürke és téglalap alakú. És nagyobb:) Pontos mérete, tömege gyári akkumulátorral: 107 x 57 x 18,8 mm, 148 gramm A műanyagok minősége is elfogadható, de azért senkinek sem ajánlanám „melóstelefonnak”, a nagyméretű kijelző és a készülék törésállósága végett. Arra inkább vegyen az ember egy 3210-est vagy valami hasonlót. A mio nem bírja az efféle megmérettetést. Tapasztaltam. ?

A gombok elhelyezkedése megfelelő, kézhez álló, nyomkodásra reagálnak, egyszóval használhatóak. Funkciójukat tekintve egyénileg testre szabhatók, pl. a felvevő gombbal elindíthatjuk a media playert vagy a navit, de azért mindenkinek a gyári beállításokat ajánlanám.

Szövegbevitelre a nagyszerű érintőképernyőt vehetjük igénybe, melyet a mellékelt stylussal pöckölhetünk. Gyengén látóknak és remegő kezűeknek nem ajánlott, a készülék mérete nem teszi lehetővé „az autóban vezetés közben válaszolok az esemesre ujjal nyomogatva,(merthogy úgy is lehet)” funkciót. Hívást fogad, elutasít az mehet, na persze csakis headszettel. A teljes értékű kihúzható vagy nem kihúzható billentyűzet nekem nem hiányzott (rontaná az összképet, és esetleg recsegne a műanyag, plusz a kihúzósín kopása stb., de aki olyat szeretne, az úgyis olyat vesz.)


Belső

Specifikáció

Az A701 sajnálatos módon, illetve itt is az igények a meghatározóak, „csak” a GPRS Class II adatátvitelt támogatja. Ez WAP böngészésre alkalmas, másra nemigen. Szóval se EDGE, se 3G. Egy mínusz.

 


Összegzés

Azoknak ajánlom ezt a kütyüt, akik olyan készüléket szeretnének, amivel nem gond a navigálás, adott esetben telefonálni is szeretnének, na és persze a felhasználói programok tömkelegéből is szeretnének mazsolázni és használni ezen a készüléken, akár hobbiból, akár munkaeszközként, merthogy ez a szerintem kiváló ár/érték arányú készülék erre, ezekre is képes. És még ki tudja mire…;)

Akik kedvet kaptak a készülék megvásárlásához, azok itt megtehetik.