Új MacBook Air, MacMini, és OS X Lion

Kondákor Barnabás, 2011. július 20. 15:49

Megjelentek a régóta várt frissítések, melyek a MacBook Air-t és az asztali MacMini-t érintették, és nem utolsó sorban megérkezett a várvavárt OS X Lion

Délelött zárva volt az Apple online boltja, mely okot adott a feltételezésre, hogy frissül pár Apple kütyü. Gondolat helyes volt, megérkezett az új MacBook Air, MacMini és az OS X Lion.

Az új MacBook Air megkapta az Intel Core i-s processzorait, mellyel akár 50 százalákos teljesítménynövekedést is elérhetünk. 11 colos gépekbe az 1.6 Ghz-es, a 13 colosakba pedig 1.7 Ghz-es Intel Core i5 került. Az gép oldalán helyet kapott a Thunderbolt csatlakozó. A grafikus gyorsítót lecserélték az integrált Intel HD Graphics 3000-re, melynek teljesítménye szinte azonos az előző Geforce 320M kártyával. Csak az alapkonfigurációnál maradt a 2GB memória, többihez 4GB jár. Sokak kedvence, a billentyűzetvilágítás is visszakerült az új laptopokba.

Belekerültek a MacMini-be is a Core i-csipek, mely itt is 50 százalákos teljesítménynövekedést produkálhat. A házból eltűnt az optikai meghajtó, de helyette van Thunderbolt. Ólcsobb lett az alapgép, mely 599 dollártól megvásárolható. Ebben Intel HD Graphics 3000 gyorsítja a grafikát, a 799 dollárosban pedig AMD Radeon HD 6630. 

Megjelent az OS X Lion, mely mától meg is vásárolható az AppStore-ból. Viszont eltűnt a fehér MacBook, ami a széria elköszönését jelenti.