Droidból játékkonzol – Gametel

Farkas Norman, 2011. november 21. 18:36

A Fructel előállt egy szuper kiegészítővel, amely szinte minden androidos okostelefont képes játékkonzollá alakítani. A kütyüvel kvázi lehetőséget kapunk arra, hogy egy Sony Ericcson  Xperia PLAY gamermobilt varázsoljunk a szimpla droidunkból.

A spanyol gyártó kiegészítője tényleg igen széles körben használható, hiszen az Android 2.1 Eclair-t és az operációs rendszer annál újabb verzióit (2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 4.0 Ice Cream Sandwich) futtató telefonokkal egyaránt kompatibilis. A szerkezet egy állítható szélességű – s ez által univerzális – tartóval csatlakoztatható a mobilunkhoz, mellyel működés közben Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál.

A 80 grammos, 120 x 67 x 24 milliméteres eszközön 12 gomb kapott helyet, a panel közepe táján – az Xperia PLAY felszereltségétől eltérően – nem találunk érintésérzékeny felületet. A készülék csak a játékok kezelését teszi kellemesebbé, tehát egy szerényebb hardveres adottságokkal bíró mobilt nem ruház fel szuper képességekkel, viszont egy izmosabb telefonból profi játékkonzolt varázsolhat.

Jó hír, hogy a Gametel nem a mobiltelefonunk energiaforrását használja, hanem egy saját, 250mAh kapacitású akkumulátor látja el árammal, mely egy töltéssel 9 órányi játékidőt képes biztosítani.

A Fructel állítja, hogy terméke körülbelül 50 Android Marketen elérhető játékkal lesz kompatibilis a megjelenésekor és a játékok listája dinamikusan bővülni fog a jövőben. Apropó megjelenés! A Gametel az Egyesült Királyságban debütál a közeljövőben, ára cirka 18 000 forint körül alakul majd. Ha további információkra vagy kíváncsi, tekintsd meg a gyártó oldalát.