Hivatalossá váltak a Windows Phone Tango rendszerkövetelményei

Farkas Norman, 2012. március 9. 11:27

A Microsoft megerősítette a Windows Phone Tango korábban leleplezett hardveres megkötéseit, melyek szerint elegendő 256MB RAM az operációs rendszer futtatásához.

A Mobile World Congressen bemutatott Nokia Lumia 610 és ZTE Orbit 265MB RAM-mal bír, s ez pont a WP Tango által meghatározott minimális memóriamennyiség, így borítékolható, hogy ezek a készülékek e rendszer köré épülnek. Ezek a masinák elsősorban áruk miatt válhatnak sikeressé, s az optimalizálásnak köszönhetően elméletileg ugyanolyan sebességre lesznek képesek, mint nagyobb memóriával szerelt társaik.

Ez így jól hangzik, viszont az alacsony ár némi kompromisszumot követel: a szóban forgó kütyükkel nem lesz lehetőség a Bing Local Scout használatára, s a podcastekre való feliratkozást is elfelejtetjük. A memóriaéhes szoftverek futtatására szintén problémásnak ígérkezik, ugyanis a több mint 90 megabájt RAM-ot használó appokat egy pillalantra sem hagyja a háttérben futni a rendszer. Nem csak a Marketplace-en fellelhető alkalmazások között szelektál a Tango, hanem bizonyos videofájlokat sem hajlandó lejátszani.

Mindent összevetve egy kissé meg lesz kötve a Windows Phone Tango júzerek keze, de cserébe minden számukra elérhető funkciót és tartalmat minőségromlás nélkül élvezhetnek.