Ingyen érkezik az Asus Transformer Prime GPS problémájának megoldása

Farkas Norman, 2012. április 8. 20:40

Április 16-tól regisztrálhatnak az Asus Transformer Prime gépek tulajdonosai, hogy ingyen és bérmentve megkapják a masinájuk GPS problémáira gyógyírként szolgáló GPS Dongle-t.

Mint tudjuk, a tajvani gyártó gyönyörű, Tegra 3 processzorral felvértezett masinája – a Transformer Prime – tervezési hibákból adódóan nem igazán alkalmas navigációra, ugyanis a belé épített GPS vevőnek roppant nehéz tartania a pozíciót és fogadni a műholdakról érkező jeleket a fém burkolat takarásából. Ezzel a problémával tisztában van az Asus, sőt megoldást is kínál rá: a gyártó hamarosan regisztrálja az érintett Prime júzereket, majd mindegyiküknek küld (házhoz) egy speciális, a készülék aljára helyezendő kiegészítőt (GPS Dongle), amely orvosolja a fent leírt gondokat.

Maga a gyártó is megerősítette az információkat, melyek szerint egy ingyenes megoldással készül az elégedetlen Transformer Prime tulajdonosok számára. A friss hírek szerint április 16-án - egy hivatalos bejelentés keretein belül - tudhatunk meg többet az „akcióról”, illetve ugyanekkor veszi kezdetét az érintettek regisztrációja is. A felhasználók valószínűleg néhány héttel később vehetik át az ingyenes kiegészítőket.

Tény, hogy az Asus nagyot hibázott, amikor elhamarkodottan kiadta GPS hibás táblagépét, de mindenképp példaértékű a gyártó hozzáállása és magatartása, melyet a felhasználói felé mutat. Figyelemreméltó, hogy az Asus nem csak a "júzerbarát" megoldások terén, hanem az Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítések kiadásában is az élen jár.

 

[Forrás: Unwired View]