Négymagos Exynos processzor a Galaxy Tab 2-ben?

Farkas Norman, 2012. április 19. 16:00

A legfrissebb hírek szerint a koreai gyártó gondolt egyet, s megszakította új táblagépének sorozatgyártását, hogy egy izmosabb, négymagos Exynos processzorral adhassa ki.

Úgy tűnik, hogy a Samsung az utóbbi időben kénytelen egyre több döntést az utolsó utáni pillanatban meghozni. Az efféle változtatások előnnyel és hátránnyal is járnak, hiszen az adott modellek csúszással kerülnek a boltok pocaira, cserébe viszont erősebbek, vagy szebbek lesznek, mint az eredetileg kiadni kívánt változatuk. Nemrég a Galaxy S III fizikai „home” gombja kapcsán hallhattunk a gyártó cseppet sem elhamarkodott változtatásáról.

A NetBookNews friss információi szerint a Galaxy Tab 2 táblagép sorozatgyártását leállította a Samsung, így annak megjelenése a korábbi információkkal ellentétben nem május 13-ra, hanem későbbre várható. A tabletre áhítozó júzerek számára viszont örömhír lehet, hogy a masina – az oldal bennfentes informátorai szerint – nem kétmagos, 1GHz-es, hanem négymagos Exynos processzorral érkezik majd a piacra. Ez a fejlődés a felhasználók és a gyártó számára is előnyös, hiszen a 10.1 hüvelykes táblagép így több előrelépést mutat elődjéhez képest, s kevésbé lehet azzal a véleménnyel illetni, hogy nem éri meg 400 dollár körül alakuló árát.

[Forrás: BGR]