Terítéken a Nexus 7 gyermekbetegségei

Kütyü Magazin, 2012. július 23. 11:19

Számos Nexus 7 tulajdonos arról számolt be, hogy új szerzeménye kijelző hibával küszködik, de nem ez a masina egyetlen gyermekbetegsége. Eddig összesen öt gyakori Nexus 7 problémával találkoztak a felhasználók, lássuk, mik ezek!

A Google kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró, Asus által gyártott táblagépe, a Nexus 7 a piac egyik legkedvezőbb ajánlatának számít, így nem csoda, hogy hatalmas rá a kereslet és már most hiánycikként szerepel egyes online üzletek nyilvántartásában. A kivételes népszerűség jóvoltából gyorsan fény derült a készülék hibáira, így talán van némi esély arra, hogy a következő sorozata már javításokkal kerüljön le a gyártósorokról.

Milyen hibákról beszélünk? Nos, az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer referenciamodelljeként is ismert masina papíron mindenképp kivételes ajánlatnak tűnik, ám a felhasználói visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a Google és az Asus kénytelen volt áldozatot hozni a gyártási minőség oltárán az alacsony ár érdekében. A Nexus 7 tulajdonosok az alábbi problémákkal találkoztak új szerzeményükben:

Többen azt tapasztalták, hogy a táblagép képernyője bizonyos pontokon megérintve recseg, nyikorog, mely a műanyag előlapnak "köszönhető".

Ugyancsak gyakori jelenség a Nexus 7 esetén a "szellemkép", mely az IPS képernyő sajátosságai miatt jön elő, s abban nyilvánul meg, hogy a kijelző fényerejét maximumra állítva képernyőváltáskor halványan megmarad az előző kép rajzolata a megjelenítőn. A probléma nem minden eszközön tapasztalható.

Egyesek töltési gondokkal is küszködnek, gépük sem a gyári, sem pedig más fali töltővel nem hajlandó együttműködni. Erre a nem túl gyakori, de rendkívül aggasztó problémára a Google ügyfélszolgálata csak annyit mondott, hogy az érintettek forduljanak a kereskedőhöz, akinél vásárolták a masinát.

A játékos kedvű júzerek azzal szembesültek, hogy egy nagyobb grafikai teljesítményt igénylő játék hosszabb idejű futtatásakor a tablet Tegra 3 processzora drasztikusan felmelegszik, s ez negatív hatással van a képernyő reszponzivitására. Amint a processzor lehűl, a Nexus 7 megjelenítője ismét normálisan vezérelhetővé válik.

Néhányan jelezték az XDA Developers fórumon, hogy a egyes Nexus 7 táblagépek mikrofonjával komoly gondok vannak, konkrétan használhatatlan. Erre és fent ismertetett, többnyire súlyos hibák zömére a Google 15 napos cseregaranciája lehet a legjobb megoldás, ezen időszak lejárta után már csak a garanciális javításra támaszkodhatunk.