Vodafone: a lakosság nem fosztható meg a szélessávú hálózattól

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 2. 08:12

A Vodafone szerint a lakosság széles rétegeit nem szabad egyik napról a másikra megfosztani a szélessávú szolgáltatástól. Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója erről hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt a frekvencia-árverést érintő bírósági döntést firtató kérdésre válaszolva.

A Fővárosi Törvényszék a közelmúltban jogerősen hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait. A negyedik mobilszolgáltatót érintő ítélet szerint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.
A két héttel ezelőtti bírósági döntéssel érvénytelenített pályázaton nyert frekvenciával a Vodafone országossá tehette a szélessávú hálózatot. Diego Massidda hangsúlyozta, a hatóságnak és a kormánynak is érdeke, hogy a lakosság ne legyen megfosztható ettől a szolgáltatástól.
 

A sajtótájékoztatón Beck György, a társaság elnöke közölte, az iPhone 5 készülékek magyarországi megjelenésével egyidejűleg három fix díjas csomagot dob piacra a Vodafone, amelyek alapja az, hogy a lakosság 95 százaléka hozzáfér a szélessávú hálózathoz.
Az elnök a mostani termékeket ahhoz a helyzethez hasonlította, amikor 2000-ben a Vodafone piacra lépett az egyszerű, olcsó díjcsomagjaival. Akkor 5 év alatt 1 millióról 10 millióra nőtt a mobil-előfizetők száma Magyarországon - mondta.
A mostani csomagok közül az első csak SIM-kártyát tartalmaz, míg a másik kettőhöz kedvezményes készülék is jár. Újdonság még, hogy a korábbi készülékeket visszavásárolja a szolgáltató.