Bemutatkozott a Samsung Galaxy Music

Farkas Norman, 2012. október 10. 10:29

Hivatalosan is bemutatkozott a dél-koreai gyártó zenére kihegyezett, belépő szintű okostelefonja, a Galaxy Music. A 3 hüvelykes kijelzővel szerelt, fiatalos mobil előlapi hangszórókat, FM rádiót és 3 megapixeles kamerát kapott, fedélzetén pedig az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Nemrég lebukott a Samsung androidos zenemobilja, a Galaxy Music, ugyanis a gyártó véletlenül megemlítette az Android 4.1 Jelly Bean frissítésben részesülő modellek között. Most végre hivatalosan is bemutatkozott a készülék, melyről kiderült, hogy az abszolút belépő szintet képviseli, így kissé meglepő, hogy Jelly Bean frissítést fog kapni.

A gyártó közleménye szerint a Galaxy Music előlapján egy 3 hüvelykes, QVGA 320 x 240 pixel felbontású) TFT érintőképernyő és két méretes sztereó hangszóró foglal helyet, melyek kiváló hangzással büszkélkedhetnek az SRS és Sound Alive technológiák jóvoltából. A ToucWiz kezelőfelülettel felturbózott Android 4.0 ICS rendszerrel érkező kütyüben megtaláljuk a Samsung izgalmas szolgáltatásait (Samsung Hub, Music Hub, ChatON, stb.) és hozzáadott funkcióit (Music View, Smart Volume, stb.) is.

A 110,1 x 59,0 x 12,25 milliméteres és 106,9 grammos készülék rendelkezik RDS FM rádióval, Bluetooth, GPS és WiFi modullal, 3,5 mm-es jack kimenettel, digitális iránytűvel, valamint fény- és közelség érzékelővel is, a zenelejátszó gyors eléréséről pedig a egy dedikált zenegomb gondoskodik. A belső tárhely mérete 4GB, mely microSD kártyával 32GB-ig bővíthető. A telefonban egy ismeretlen órajelű - a korábbi hírek szerint 800MHz-es - processzor dolgozik, melyet 512MB RAM egészít ki. A Galaxy Music nem lesz a kamerás mobilok királya, ugyanis egy 3 megapixeles, fixfókuszos kamerát szereltek a hátlapjára, mely még LED villanót sem kapott.

Egyelőre nem tudni, hogy a mobil pontosan mikor, mely régiókban és milyen áron kerül piacra, de a Samsung elárulta, hogy a zenerajongó felhasználók kétkártyás verzióban is megtalálják majd, Galaxy Music DuoS néven.