Újabb HTC J Butterfly kihívó a láthatáron: Sony Yuga

Farkas Norman, 2012. november 8. 17:11

Lencsevégre került a Sony C6603 típusú, Yuga fantázianévvel illetett okostelefonja, mely 1080p Full HD felbontású érintőképernyővel és négymagos Qualcomm processzorral büszkélkedhet. Az újdonság a hasonló tudású Xperia Odinnal egyszerre lepleződhet le az MWC során.

Úgy tűnik, hogy a Full HD kijelzővel szerelt HTC J Butterfly-nak néhány hónap múlva több Sony gyártmányú kihívója is lesz. Nemrég a Sony 2013-as csúcsmodelljeként híressé vált Xperia Odint tekinthettük meg egy sajtófotón, most pedig a gyártó hasonló tudású, C6603 típusú üdvöskéjéről szivárgott ki néhány kép.

Az alábbi fotókon megcsodálható, Yuga kódnevű készülék több ponton is hasonlóságot mutat az Odinnal: előlapján egy 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD érintőképernyő terpeszkedik, meghajtásáról egy 2GB RAM-mal kiegészített, négymagos, 1,5GHz-es - valószínűleg Qualcomm Snapdragon S4 Pro - processzor gondoskodik, fedélzetén pedig az Android 4.1.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A HDMI kimenettel és microSDHC kártyahellyel egyaránt ellátott Yuga képalkotási képességeiért egy 12 megapixeles hátlapi kamera felel.

A várakozások szerint az Odin és Yuga modellek a januári Consumer Electronics Show 2013 folyamán kerül leleplezésre Las Vegasban, Európa számára pedig cirka egy hónappal később, a Barcelonában megrendezésre kerülő  Mobile World Congressen mutatkoznak be.



 

 [Forrás: Unwired View]