Újabb Intel processzorral hajtott droid érkezik: Acer Liquid C1

Farkas Norman, 2013. február 1. 15:07

Az Acer és az Intel közösen mutatták be a Liquid C1 okostelefont, mely az egyik első Intel Atom Z2420 processzorral meghajtott androidos készülék lesz a piacon. A középkategóriás újdonság fedélzetén a Google mobil rendszerének 4.0 Ice Cream Sandwich verziója teljesít szolgálatot.

Az Intel nem is olyan rég, egész pontosan a januári CES során rántotta le a leplet legújabb mobil processzoráról, a Hyper-Threading támogatással bíró Atom Z2420-ról. Úgy fest, hogy a chipgyártó nem sokáig akar várni az új CPU alkalmazásával, hiszen az Acerrel karöltve már be is mutatta az egyik első Atom Z2420 köré épülő okostelefont a Liquid C1 személyében.

A 127,3 x 65,5 x 10 milliméteres, Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató kütyü a fejlett CPU mellé PowerVR SGX540 grafikus gyorsítót, 4GB belső tárhelyet, microSD kártyafoglalatot, 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) IPS kijelzőt és 2000mAh kapacitású akkumulátort kapott, s ebből megállapítható, hogy a középkategóriában indul csatába a felhasználók kegyeiért. Jó hír, hogy egy 8 megapixeles fő- és egy VGA előlapi kamera is került a 140 grammos készülékbe, így képalkotás terén is hozza majd a tőle elvárható szintet.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy pontosan mikor, hol és milyen árcédulával kerül forgalomba az Atom meghajtású Liquid mobil, de a várakozások szerint elég olcsó lesz ahhoz, hogy népszerű termék legyen belőle.

 

 

[Forrás: IXBT]