Az iPhone 5 ötödik az elégedettségi listán

Czipperer Dia, 2013. február 11. 14:56

Míg az Apple első helyen áll a felhasználói elégedettség-mérés tekintetében, addig az iPhone 5-nek nem sikerül hoznia szintet. Az OnDevice Research kutatása szerint az amerikai felhasználók többsége csupán ötödik helyre pozicionálta a készüléket.

Négy androidos készüléknek is sikerült megelőznie az iPhone 5-öt a felhasználói elégedettség tekintetében. Úgy tűnik, a készülék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az OnDevice összesen 320 ezer okostelefon és táblagép-tulajdonost kérdezett arról az USA-ban, mennyire elégedett készülékével.

A válaszadók körülbelül egyharmada (93,825 ember) szerint első helyen áll a Motorola Atrix HD, amit a Motorola Droid Razr M, a HTC Rezound 4G és a Samsung Galaxy Note 2 követ.

Az Egyesült Királyságban jobban áll az iPhone 5 szénája, ott ugyanis a második helyet sikerült megcsípnie. A lista első helyén a HTC One X szerepel, ami az USA-ban nem került az első öt közé. A Samsung Galaxy Note 2 birtokol viszonylag stabil pozíciót a listán: az előbbi felmérésben a negyedik, míg az utóbbiban a harmadik helyre kúszott fel.

Az általános mobil elégedettség-felmérés tekintetében az Apple még mindig vezető helyen áll az USA-ban, majd őt követi  a Google, a Motorola, a HTC, a Nokia és a Sony Ericsson. A Samsung pedig valahol a lista végén kullog – a miért azonban rejtély. Sok dolog befolyásolja, hogy mikor elégedettek a felhasználók egy-egy készülékkel, többek között a 4G is.

Az iPhone 5-ről sokat elárulnak az elégedettségi mutatói. Lehet, hogy az Apple kicsit túlpozícionálta a készüléket? Mindenesetre érdekes, hogy az amerikai gyökerű készülék pont hazájában nem képes bizonyítani.
 

Forrás: CNET.com