LG Optimus F5 és F7 – LTE támogatással

Farkas Norman, 2013. február 21. 14:33

A kisebbik dél-korai gyártó hivatalosan is leleplezte az F sorozatú okostelefonjait. A készülékek 4G/LTE támogatással bírnak, így egyértelmű, hogy az F termékvonalat a szupergyors adatátvitelben rejlő szabadság (Freedom) ihlette.

Az LG nem várt a Mobile World Congressig, s máris bemutatta a vadonatúj F sorozat első tagjait, melyek a Freedom, azaz a szabadság jegyében születtek. A gyártó egyértelműen a rendkívül gyors internetben rejlő szabadságot vette alapul, amikor elnevezte a termékvonalat, hiszen annak képviselői 4G/LTE támogatással rendelkeznek.

 

 

Az F-Series erősebb képviselője a 4,7 hüvelykes True HD IPS kijelzővel, 1,5GHz-es, kétmagos processzorral és 2540mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Optimus F7, melynek 4,3 hüvelykes IPS érintőképernyővel, 2150mAh kapacitású akkumulátorral és 1,2GHz-es, kétmagos processzorral felvértezett kistestvére az Optimus F5 nevet kapta. Mindkét készülék fedélzetén az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, s ahogy fent említettük, rendelkeznek 4G/LTE modemmel. Kifejezetten jó húzás volt az LG részéről, hogy bedobta az LTE adatátviteli képességet a középkategóriás telefonok harcterére, hiszen így olcsóbban juthatnak hozzá a felhasználók az "internet szabadságához".

Egyelőre sajnos homály fedi az újdonságok részletes specifikációját, de a jövő héten kezdődő Mobile World Congress során várhatóan mindent megtudhatunk róluk.

 

 

[Forrás: Unwired View]