UPC TV app: használd távirányítóként okostelefonodat!

Kütyü Magazin, 2013. március 8. 14:25

Újabb, jelentősen továbbfejlesztett mobil alkalmazást tett elérhetővé digitális TV-előfizetői számára a UPC Magyarország. Az iPhone mellett már Android készülékeken is futtatható, UPC TV nevű applikáció felhasználói akár tv-távirányítóként is használhatják a mobiljukat, böngészhetnek a csatornák és a videotár műsorai között, bárhonnan időzíthetnek felvételeket az otthoni médiaboxukra, a tévés élményeiket pedig egyből megoszthatják Facebookon vagy Twitteren.

A UPC TV alkalmazás a tavaly elindított UPC Távrögzítő új funkciókkal ellátott, fejlettebb változata Android és iOS rendszerű mobiltelefonokra és tabletekre. Az AppStore-ból és a Google Play áruházból díjmentesen letölthető applikáció immár nemcsak az egyes műsorok felvételének vagy műsoremlékeztetőknek a távoli beállítását teszi lehetővé a teljes körű elektronikus műsorújságból. Ezentúl a tévé előtt ülve a mobilkészülékről egy érintéssel el is indíthatjuk a kiválasztott műsort vagy lekérhető videofilmet. A UPC TV így távirányítóvá alakítja a mobilt. Akár tévénézés közben is, az adás megzavarása nélkül, kényelmesen böngészhetünk, illetve cím alapján kereshetünk a műsorok, vagy a videotár borítóképekkel és leírásokkal is ellátott listájában, és ha megtetszik valamelyik program, az közvetlenül a mobilról elindítható a tévén.
       
Az alkalmazás műsorújságjában megjelölhetünk későbbi adásokat is, amelyek kezdési időpontjában a tévé képernyőjén egy emlékeztető üzenet figyelmeztet a választásunkra. Így nem kell többé a papír műsorújságban a kinézett programok bekarikázásával és későbbi fellapozgatásával bajlódni.

A választást megújult, színesebbé és látványosabbá vált napi Ajánló is segíti, részletes műsorleírással.

Ma már egyre többen élnek tévénézés közben is online közösségi életet. Erre tekintettel az alkalmazás lehetőséget ad arra is, hogy ismerőseinkkel a Facebookon és a Twitteren keresztül, egyetlen érintéssel tudassuk, éppen melyik műsort nézzük a TV-ben.

A UPC TV alkalmazásról a UPC weboldalán olvashatsz bővebben.