HTC: 48 százalékos bevétel-növekedés májusban

Farkas Norman, 2013. június 5. 16:00

A tajvani gyártó bíztató adatokról számolt be friss pénzügyi jelentésében, melyek szerint az áprilisi eredményekhez képest 48 százalékos bevétel növekedést sikerült elérnie májusban.

Úgy tűnik, a HTC One beváltja a hozzá fűzött reményeket, s kihúzza a csávából a prémium készülékeiről ismert tajvani céget. Az idei csúcsmodell sikere már az ötmillió eladott példányt jelentő mérföldkő elérésekor világossá vált, ám a gyártó friss, májusra vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján mélyebb betekintést nyerhettünk a dolgok alakulásába.

A HTC áprilisi pénzügyi eredményei még nem voltak túl bíztatóak, ám májusban már 48 százalékos növekedést tudott felmutatni (az előző hónaphoz képest), így összesen 969, 6 millió dolláros bevételt könyvelt el, amely csak 3,35 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A cég összes bevétele 3,06 milliárd dollár volt a januártól májusig tartó időszakban, melyből körülbelül 1,4 milliárd az első negyedévben, 1,6 milliárd pedig áprilisban és májusban folyt be. A biztos talpra állás érdekében a HTC-nek a második június végéig 2,3 milliárd dollárra kellene növelnie a második negyedévre vonatkozó bevételét.

 

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]