Érkezik az első Google Reader klón

Czipperer Dia, 2013. június 18. 09:17

A Digg már több mint három hónapja dolgozik azon, hogy létrehozza a Google Readert helyettesítő szolgáltatását. Július 1-től hivatalosan is megszűnik a Google olvasója, a Digg klónja még ez előtt, június 26-án debütál.

Június 26-ától a Digg minden felhasználó számára elérhetővé teszi olvasóprogramját, melynek nem titkolt célja, hogy a Google Reader helyébe lépjen. Az időzítés is tökéletes, hiszen néhány nappal a Reader nyugdíjazása előtt mutatkozik be a nagyközönségnek. Bár egyelőre még csak a program béta verzióját adják ki, ez azonban azt jelenti, hogy a jövőben igyekeznek a felhasználói, fejlesztői visszajelzések alapján módosítani, javítani rajta.

 

 

A Digg a felhasználók számára egy stabil és gyors olvasót szeretne nyújtani, és arra is lehetőségük van, hogy readeres mentéseiket importálják az új programba. A kiadás utáni két hónap pedig a program fejlesztésével telik majd, és szeretnének egy Android applikációt is létrehozni. A tervek szerint az iOS applikáció már 26-án bemutatkozik.

 

 

Múlt hónapban már szóba került, hogy lesz egy fizetős modell és egy ingyenes verzió is, 26-án ezekről is többet megtudunk majd.

 

Forrás: Techspot.com, Mashable.com