Motorola X – Igazodik a környezethez

Farkas Norman, 2013. június 18. 13:10

A Motorola régóta pletykák kereszttüzében álló üdvöskéje várhatóan októberben mutatkozik be, legnagyobb érdekessége pedig a szenzorok hadában leledzik, melyek révén automatikusan képes igazodni a környezetéhez.

Már hónapok óta érkeznek pletykák a Motorola idei nagyágyújáról, mely a legfrissebb infók szerint hardveres fronton nem is lesz olyan nagy dobás, ám a mindennapi használat során így is különleges felhasználói élményben részesíti tulajdonosait.

A ritkán tévedő @evleaks értesülései szerint az Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerrel érkező Motorola X meghajtásáról egy kétmagos, 1,7GHz-es Qualcomm MSM8960 Pro processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, 2 megapixeles előlapi és 10 megapixeles hátlapi kamera, valamint 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyő egészít ki.

A leginkább felső-középkategóriásnak mondható hardveregyüttes dacára az októberben bemutatkozó készülék még lehet nagy durranás, ugyanis Dennis Woodside, a Motorola feje elárulta, hogy rengeteg érzékelő kerül a fedélzetére, melyek révén képes észlelni a környezetét, s annak megfelelően – automatikusan – változtatni a felületét és tartalmát. Hogy ez pontosan mit takar, az egyelőre rejtély, de valami olyasmit jelenthet, hogy más fogad bennünket a telefon kijelzőjén, ha nyugiban elővesszük a zsebünkből, mint akkor, amikor épp autósüldözésben van részünk.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]