Új ASUS grafikus kártyacsalád – GeForce GTX 760

Kütyü Magazin, 2013. június 26. 09:34

Az ASUS bejelentette a legfrissebb, 28 nm-es  NVIDIA GPU technológiára épülő GeForce GTX 760 DirectCU II, GTX 760 DirectCU II OC és GTX 760 DirectCU Mini kódjelű grafikus kártyák megjelenését, amelyek 1152 CUDA maggal és 256 bites memóriacsatolóval elért 2 GB GDDR5 memóriával rendelkeznnek. A DirectCU hűtők révén akár 20%-kal alacsonyabb hőmérsékleten és kétszer halkabban működnek, mint a referenciaként szolgáló GTX 760-as kártya.

A DirectCU Minit kifejezetten a kisméretű PC-házakhoz tervezték, illetve remek választás azokban a helyzetekben is, amikor a játékra szánt gépek építőinek szűkös helyre kell komoly teljesítményt bezsúfolniuk. A videokártya CoolTech ventilátorral van felszerelve, így nagyobb hőleadásra képes és a ház általános belső hőmérsékletét is csökkenti.

A kártyákon található Super Alloy Power alkatrészek garantálják, hogy bírják a komoly terhelést és hosszú élettartamúak legyenek. A Direct Power architektúra nem csak a stabilitást javítja, de az impedanciát és a tápellátás-vezérlés késéseit is csökkenti, illetve hozzájárul az áramköri lap hűvösebben tartásához is. A felhasználóbarát túlhajtást megkönnyítő GPU Tweak segédprogram a grafikus kártya beállítását teszi magától értetődőbbé.

 

ASUS GeForce GTX 760 DirectCU II OC: újabb kedvező árú termék

A legfrissebb DirectX 11-es PC-s játékok támogatásával a GeForce GTX 760 DirectCU II OC kivételes értéket kínál vásárlóinak. A processzormag 1072 megahertzre felturbózva működik és a kártyán 2 GB 6008 MHz-es GDDR5 memória található.

The exkluzív DirectCU II hűtő közvetlenül a GPU-val érintkező réz hűtőcsövekkel gyorsítja a hőelvezetést és tartja a referenciakártyánál akár 20%-kal is hűvösebben az eszközt. Két gondosan tesztelt 80 mm-es ventilátor csökkenti minimálisra a zajt azzal, hogy akár kétszer halkabban működik a megkövetelt értéknél. A ventilátorokat ráadásul porvédettre készítették, hogy csökkentsék a szennyeződések felhalmozódását. Emiatt sokkal tovább képesek a csúcsteljesítményre, mint szokásos társaik. 

A kártya Direct Power architektúrája kiszélesíti a tápellátási lehetőségeket és stabilabbá is teszi a kártyát amellett, hogy csökkenti a tápellátás késéseit és az impedanciát. A NYÁK-lap működési hőmérsékletét csökkenti a jobb hőeloszlás, ami abból fakad, hogy az áram több csatornán halad, mint a szokásos elrendezésű grafikus kártyák esetében.

A Super Alloy Power alkatrészek – a szilárdtest-kondenzátorok, a fémötvözetmagos tekercsek és a MOSFET-ek – olyan ellenálló anyagokból készültek, hogy könnyedén megbirkózzanak a magas hőmérsékletekkel és a nagy feldolgozási terhelésekkel. Ez az oka annak, hogy a kártya élettartama 2 és félszerese a referenciakártyának.

Az ASUS exkluzív GPU Tweak segédprogramja egyesített, intuitív vezérlőközpontot kínál a túlhajtási és egyéb hangolási igényekhez. A felhasználók profilokat készíthetnek a kedvenc játékaikhoz, módosíthatják a GPU és a memória sebességét, szabályozhatják a ventilátor működését, illetve áramfogyasztási és hőmérsékleti küszöbértékeket adhatnak meg.

 

ASUS GeForce GTX 760 DirectCU Mini: az első kisméretű GTX 760

Az ASUS különleges mérnöki tudása a legfrissebb NVIDIA GPU technológiát elérhetővé teszi a játékhoz készült kisméretű PC-kben is. Az új kártya a sikeres ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini utóda, és ugyanolyan kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújt helytakarékos kivitelben. A mindössze 17 x 12 x 4 cm-es GeForce GTX 760 DirectCU Mini a tökéletes különálló mini-ITX kártya, mivel könnyedén elfér még a legzsúfoltabb házakban is. A mag órajele 1072 MHz, két gigabájt 6008 MHz-es GDDR5 memóriával.

A DirectCU borítás gőzkamrás hűtési megoldást és lapított hőcsöveket használ a gyorsabb és hatékonyabb hőelvezetéshez. A szabadalomvédett CoolTech ventilátor axiális és virágszirom-alakú megoldások kombinációjával éri el a többirányú légáramlást és a halkabb működést.

A Direct Power, Super Alloy Power és GPU Tweak technológiát a GeForce GTX 760 DirectCU Mini kártyába is beépítették, azon az ASUS exkluzív funkcióinak mindegyik megtalálható.  

Elérhetőség és árak

Az ASUS GeForce GTX 760 DirectCU II grafikus kártyák ettől a héttől kezdve válnak elérhetővé hazánkban. Első körben a DirectCU II OC verzió mellett tehetik le a voksukat a felhasználók, az újdonság ajánlott bruttó végfelhasználói ára 77 490 Ft. A GeForce GTX 760 DirectCU II és DirectCU Mini egy későbbi időpontban, várhatóan július közepétől lesz megvásárolható.