Intelligencia és elegancia: új Dell Latitude Ultrabookok és laptopok

Kütyü Magazin, 2013. augusztus 28. 11:05

A Dell bemutatta biztonságos, könnyen kezelhető és megbízható üzleti számítógépeinek legújabb képviselőit: a Latitude 7000-es Ultrabookokat, valamint a Latitude 5000 és Latitude 3000 sorozatot. A termékcsalád új, érintőképernyővel is rendelhető modelljeiben a Dell a kifinomult kialakítást a minőségi kivitelezéssel és a kompromisszumot nem ismerő tartóssággal ötvözte.

Első osztályú biztonság és kezelhetőség, kiemelkedő megbízhatóság

A Dell üzleti laptopjai a világ legbiztonságosabb laptopjai közé tartoznak: a 7000-es sorozat Latitude 12 és 14 modelljei pedig a világ legbiztonságosabb Ultrabookjai közé sorolhatók. A modellek a kategóriában elérhető legjobb Dell Data Protection adatvédelmi megoldásokkal, a Dell Data Protection| Encryption rendszeren alapuló átfogó titkosítással, és csúcstechnológiájú, a Dell Data Protection| Protected Workspace megoldáson alapuló védelemmel rendelkeznek. A Dell úgy fejlesztette legújabb üzleti számítógépeit, hogy azok használatával csökkenteni lehessen az informatikai eszközökre fordított időt, illetve költségeket. A gyorsabb központi telepítés, a jobb felügyelet és a könnyebb frissíthetőség érdekében a modellek egyedi Intel vPro-bővítményekkel és automatizált eszközökkel érhetők el.

 

Latitude Ultrabookok és laptopok a legmagasabb minőségű anyagok - csiszolt alumínium, megerősített magnéziumötvözet, erős acélzsanérok, szőtt szénszálak, tartós porszórással festett alsó rész, cseppálló billentyűzet és LCD-tömítés - felhasználásával készültek. Az érintésvezérelt kijelző optimális képet, megfelelő érintési érzékenységet, fényerőt és tartósságot biztosít. A Latitude 7000, 5000 és 3000 sorozat érintőképernyőinek Corning Gorilla Glass NBT technológiája akár tízszer karcállóbb a nátronmész üvegnél, amely a laptopképernyők legelterjedtebb alapanyaga. A Latitude laptopok StrikeZone(tm) rázkódásvédelemmel, gyors válaszidejű leesésérzékelővel, valamint gumiból készült merevlemez-szigeteléssel is rendelkeznek. A Latitude termékcsalád felülmúlja versenytársait a külső felek által végzett, MIL-STD 810G tartóssági tesztek során.

Az új Latitude 7000, 5000 és 3000 sorozat: megbízható, jól kezelhető és lenyűgöző megjelenésű

A karcsú és sokoldalú Latitude 7000 sorozat modelljei a legbiztonságosabb és kiemelkedően könnyen kezelhető, megbízható Ultrabookok legújabb generációját, illetve a mobilitást és kifinomult üzleti stílust képviselik. Az alacsony feszültségigényű Intel processzorokkal felszerelt vékony, könnyű és tetszetős Ultrabookok teljesen új alapokra helyezik a vállalati laptop fogalmát.

A Dell Latitude 7000 sorozat Ultrabookjai:

* Könnyen hordozhatók, hiszen a 12 hüvelykes modell akár 20 mm vékony és 1,3 kg tömegű is lehet.
* Könnyen kezelhetőek, mivel egyedül a Dell alkalmazza az olyan integrált felügyeleti funkciókat, mint például az Intel vPro-bővítmények, továbbá azokat az automatizált eszközöket is, amelyek képesek a Microsoft System Center és a Dell KACE rendszerekhez csatlakozni.
* A világ legbiztonságosabb Ultrabookjai közé tartoznak. Kategóriavezető végponti biztonsági megoldásaik között található az átfogó titkosítás, a továbbfejlesztett hitelesítés és az egy forrásból működő csúcstechnológiájú kártevőkezelés. Emellett a sorozat modelljei a legszigorúbb FIPS 140-2 (3. szintű) tanúsításnak felelnek meg a rendszerlemez titkosítását illetően.
* A megbízhatóság érdekében minden egyes modell szigorú, külső felek által végzett tartóssági teszteken esett át. A Latitude 7000 minden tagját csúcsminőségű anyagokból, például alumíniumból, hármas fémötvözetű gépházból és karc- és ütésálló, optimális fényerőt biztosító Corning Gorilla Glass NBT üvegből készült kijelzőből állították össze.
* A Latitude 7000-es Utrabookok egyedülállóan visszamenőleg is kompatibilisek a meglévő Latitude (E-) dokkolókkal.
* Innovatív WiGig vezeték nélküli dokkolóval rendelkeznek, így a Dell Ultrabookjai az első és egyetlen Ultrabookok, amelyek lehetővé teszik a kijelző és egyéb perifériaeszközök összegubancolódó vezetékek nélküli csatlakoztatását.

A Dell Latitude 7000 sorozatának Ultrabookjait kiegészítik az új Latitude 5000 és 3000 sorozatok, amelyek tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy minden méretű vállalakozás biztonságos, kezelhető és megbízható gépeket üzemeltethessen.



Az 5000-es sorozat Latitude 14 és Latitude 15 modelljei  14,1 vagy 15,6 hüvelykes kijelzőjükkel megfelelnek a legtöbb munkahelyi elvárásnak.

A sorozat tagjainak további jellemzői:

* Megbízható mobil működtetés rendkívül alacsony feszültségigényű, hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosító Intel Core i7 processzorokkal; különálló grafikus processzor a nagyobb számítási teljesítmény és a jobb minőségű vizuális élmény érdekében; választható SSD vagy SSD-hibrid meghajtó.
* Karc- és ütésálló, optimális fényerőt biztosító Corning Gorilla Glass NBT üvegből készült érintőképernyők.
* Választható mobil szélessávú kapcsolat, Bluetooth és vezeték nélküli LAN - így az internetkapcsolat gyakorlatilag bárhol elérhető - valamint HD felbontású webkamera és több mikrofon a nyalábformálásához, amelyek használatával bárhonnan hatékony kommunikáció folytatható.
* Kompatibilitás a Latitude E termékcsaládba tartozó dokkolókkal, amelyek akadálymentesen csatlakoztathatók a díjnyertes Dell monitorokhoz, vezeték nélküli billentyűzetekhez és egerekhez.



A Latitude 3000 sorozat a Dell legújabb termékcsaládját képviseli az oktatási célra és kisvállalati ügyfeleknek szánt belépőszintű üzleti laptopok között.

A 3000-es sorozat Latitude 14 és 15 modelljeinek jellemzői:

* A High Accelerated Life Testing (HALT tesztelési) eljárás során tesztelt tartós és megbízható gépház. A tesztelés során a zsanérokat, a billentyűzetet és a készülékre kifejtett erőhatások hatását is megvizsgálták.
* 4. generációs Intel Core processzorok Turbo Mode üzemmóddal a lehető leggyorsabb adatfeldolgozás érdekében.
* Különálló grafikus processzor akár 2 GB videomemóriával a nagyobb feldolgozási teljesítmény és a jobb minőségű vizuális élmény érdekében.
* Vékony (21-25 mm-es) és könnyű (akár 1,55 kg-os) a könnyebb hordozhatóság érdekében.
* Választható 14 és 15,6 hüvelykes, tükröződésmentes LCD-kijelző a jobb vizuális élmény érdekében. Érintőképernyővel is megrendelhető.
* Integrált mikrofon és HD felbontású webkamera a távoli együttműködés és kommunikáció biztosításához.

Elérhetőség

Az Dell Latitude 7000, 5000 és és 3000 sorozat új modelljei 2013. október közepétől lesznek elérhetőek Magyarországon.