Borral hajtható mikroprocesszorral állt elő az Intel

Czipperer Dia - 2013. szeptember 20.

Az Intel mérnökei nem mindennapi és elsőre hihetetlennek tűnő fejlesztéssel álltak elő : borral működtethető áramkört alkottak, amely egy mikroprocesszort is képes meghajtani.

Az Intel alkotta mikroprocesszor valóban nem mindennapi, hiszen borból nyeri a működéséhez szükséges energiát. A találmányt az Intel Developer Forumon (IDF) mutatták be San Franciscóban.

A mikroprocesszort Dr. Genevieve Bell antropológus, az Intel kutatója mutatta be, amikor arról beszélt, hogy a jövő mobil technológiai fogyasztása nagyságrendekkel kisebb lesz a mainál.

A szerkezet egyelőre csak kísérleti fázisban van, ám az IDF-en már bemutatta, mit is tud valójában. A processzor az Intel által fejlesztett áramkör táplálja, amely egy pohár borból nyeri energiáját. A Bell által demonstrált bemutatón a chip nem csak bekapcsolt, környezetét is érzékelte. Sőt, mi több, képeket küldött egy eInk kijelzőre.

 

 

Bell hangsúlyozta, hogy lényeges szempont az alacsony fogyasztás, hiszen a folyamatos töltés, kábelrengeteg sokszor zavaró lehet, és nem is mindig kivitelezhető. Erre lehet jó megoldás a bemutatott mikroprocesszor, melyről sajnos többet nem tudtunk meg, de kíváncsian várjuk, hallunk-e még a nem mindennapi ötletről, és gyakorlati alkalmazásáról.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza