Magyarország köszön vissza az Xbox One új reklámjából

Farkas Norman - 2013. október 28.

A Microsoft egy igen látványos és hangulatos reklámmal rukkolt elő, mellyel minél több embert szeretne invitálni az Xbox One világába. A jól sikerült videó számunkra azért is érdekes, mert számos jelenetét Magyarországon forgatták.

Nemrég jelent meg az Xbox One új reklámfilmje, az Invitation, azaz Meghívó. A másfél perces videó szerintünk igen jóra sikerült, az audio és vizuális elemeket is remekül eltalálta a Microsoft, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb jelenet Magyarországon készült.

 

 

A felvétel nagyja az etyeki filmstúdióban és Budapesten született: a zombis részt a Műegyetem könyvtárában forgatták, Spock a Keleti Pályaudvaron invitálja a lányt, a római katonák pedig a Piarista közben menetelnek. Felbukkan az ETO stadion is, Steven Gerrard, a Liverpool játékosa itt villogtatja tehetségét. Ha kíváncsi vagy, pontosan hogyan készült a reklám, nézd meg a hozzá tartozó werkfilmet (a cikk végén)!

 

 

Érdekesség, hogy a szpotban nem az Xbox One olyan képességeire került a hangsúly, mint a Kinect, a HDMI ki- és bemenet, vagy a TV overlay funkció, hanem a játékos oldalra (és ezt jól tették), de a játékok mellett – pl. Fifa 14 és Titanfall – egy kis időre a hangvezérlés, a filmezés és a Skype örömeibe is bepillantást nyerünk.

Üröm az örömben, hogy bár kis hazánkban készült az legújabb Xbox reklám, a konzol vadonatúj Video és Music szolgáltatásai Magyarországon nem lesznek elérhetők.


 

[Forrás: Engadget]

Vissza