Több készülék kap Android 4.4 KitKat frissítést

Czipperer Dia - 2013. november 4.

A Nexus 5-tel hivatalosan is debütált a Google mobil operációs rendszerének legújabb változata, így most már mindenki arra kíváncsi, vajon az ő készülékére elérhető lesz-e a frissítés, és ha igen, mikor. A hírek szerint több készülék is kap KitKat frissítést.

Bár még csak napok teltek el azóta, hogy a KitKat (Android 4.4) rendszer landolt a piacon a Nexus 5 kíséretében, máris a modellfrissítésekről lehet hallani.

Nexusok

A Google gyártású Nexus készülékek biztosan megkapják a frissítést, hiszen a Nexus 5-ös debütálásnak köszönhetően előjogot élveznek más androidos készülékkel szemben. Ezen kívül az Asus Nexus 7-ese, a Samsung Nexus 10-es modellje, valamint az LG fejlesztésű Nexus 4 is megkapja majd a frissítést. 

Motorolák

A Motorolák háza táján is akadnak okosok, akik ebben a kiváltságban részesülnek: a Droid Ultra, a Droid Maxx, a Droid Mini és a Moto X is kap KitKat frissítést. 

HTC modellek

A HTC modellek közül is akadnak szerencsések. A hivatalos Twitter oldalukon osztották meg, hogy a KitKat update Sense 5.5-tel együtt a HTC One, a HTC One Mini és a HTC One Max phablet modellekre is érkezik majd. A Google Edition One modelllre 15 napon belül, az eredeti One modellre három hónap múlva érkezik a KitKat.

Samsung készülékek

A Samsung készülékek közül a Galaxy S4 Google Edition és a pletykák szerint az eredeti modell is részesül majd a frissítésben. A 4.3 Jelly Bean frissítést már megkapta a készülék, így ez a feltevés egyáltalán nem elképzelhetetlen. A Note 3-ról is az a hír járja, hogy 2014 elején megkapja a 4.4 KitKat frissítést. 

Sony eszközök

A Sony szintén tweetelte oldalán, hogy a vállalat nemsokára elárulja, mely készülékek kapnak 4.3-as és melyek 4.4-es frissítést. Az Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP and Xperia Z Ultra modellekről járta a hír, hogy 4.3-as Jelly Bean frissítést kapnak, ám a KitKat OS megjelenésével kihagyhatják ezt a lépést, és rögtön 4-4-es verzióra frissülhetnek. Az Xperia Z1, felsőkategóriás versenyzőről kiderült, hogy hamarosan meg is kapja a KitKat update-et. 

LG

Bár az LG hivatalosan még nem nyilatkozott az ügyben, mivel partner a Google-lal a Nexus 5 és Nexus 4 kapcsán, biztosan több LG készülék is megkapja a frissítést, legalább a 2013-as zászlóshajó modellek: a G2, G Pad, G Optimus G Pro.

 

 

Forrás: IBTimes.co.in

Vissza