Januárban ismét frissül a BlackBerry 10

Farkas Norman - 2013. december 5.

Hivatalos forrásból származó infók szerint 2014 januárjában érkezik meg a BlackBerry 10 alapú készülékekre a rendszer következő, 10.2.1-es verziója, amely lehetővé teszi számukra az Android 4.2.2 Jelly Beanre írt alkalmazások futtatását.

Az N4BB úgy értesült, hogy Justin Jasmann, a BlackBerry fejlesztő tanácsadója a BlackBerry Jam Direct virtuális eseményen erősítette meg a hírt, miszerint 2014 januárjában veszi kezdetét a BB 10 rendszer következő verziójának terjesztése. Az új szoftver számos hibajavítást és apró fejlesztést tartalmaz, de olyan nagy horderejű előrelépéseket is tartogat a felhasználók számára, mint például az Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerre írt alkalmazások futtatása, illetve a Google Play Store integrált elérése.

Úgy tűnik, a BlackBerry igyekszik minél többet kihozni a BB 10 köré épülő masináiból, illetve magából a platformból, ami számos egyedi és praktikus megoldása ellenére sajnos nem bizonyult elég vonzó alternatívának az Android és az iOS rendszerekkel szemben. A szederlogós cég az operációs rendszer fejlesztése mellett az egyes készülékek drasztikus leárazásával is próbálkozik, s ha ugyan ezzel továbbra sem érhet a Google és az Apple nyomába, a Microsoft Windows Phone-ját kissé megszorongathatja.

Egyelőre rejtély, hogy a kissé távolabbi jövőt tekintve mi lesz a BB 10 sorsa, hiszen a legfrissebb infók szerint a kanadai gyártó új stratégiájának keretében szeretne visszatérni gyökereihez, amit az üzleti szférának szánt, roppant megbízható és elismert megoldásai jelentenek.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza