KitKattel érkezett a Sony Xperia Z Ultra és az LG G Pad 8.3 Google Play kiadása

Farkas Norman - 2013. december 11.

A Sony óriásmobiljából és az LG kompakt táblagépéből is készült egy Google Play kiadás, melynek fedélzetén a natúr Android 4.4 KitKat operációs rendszer fut. A készülékek máris elérhetők az amerikai Play Store-ban.

Két új kütyüről rántotta le a leplet az LG és a Sony. Míg a dél-koreai gyártó a G Pad 8.3 Google Play Editiont tárta a nagyközönség elé, addig a japán vállalat a 6,4 colos Full HD kijelzővel szerelt Xperia Z Ultra Google Play kiadásával rukkolt elő.

A G Pad 8.3 Google Play Edition (röviden GPE) leleplezésével véget értek a V510 típusszámú LG készülék körüli találgatások, melyek egy új Nexus tablet érkezését vetítették előre. A készülék egyébként hardverében és külső megjelenésében teljesen megegyezik a sima G Pad 8.3-mal, azaz 8,3 colos, 1920 x 1200 pixel felbontású IPS kijelzőt, négymagos Snapdragon 600 processzort és 2GB RAM-ot tudhat magáénak. Szoftveres oldalon azonban más a helyzet: az újdonság fedélzetén az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, méghozzá érintetlen kivitelben.

 

A Sony üdvöskéje szintén az Android 4.4 KitKat köré épül, miközben technikai felszereltsége semmiben sem tér el a még mindig 4.3 Jelly Bean frissítésre váró, mezei Z Ultráétól.

Mindkét eszköz megvásárolható a Google Play Store felületén, de sajnos kizárólag az Egyesült Államokban. A G Pad 8.3 GPE 349 dollárba kerül, az Xperia Z Ultra Google Play verziójáért pedig 649 dollárt kell kicsengetni. Egyelőre sajnos nincs hír a készülékek egyéb régiókban való elérhetőségéről.

 


 

 [Forrás: Unwired View]

Vissza