Végre bemutatkozott a Polaroid Socialmatic kamera

Farkas Norman - 2014. január 10.

A Polaroid hosszú várakozás után a nagyközönség elé tárta első Android rendszerű kameráját, melyet a közösségi fotómegosztásra élezett ki. A Socialmatic nevű újdonság beépített ZINK nyomtatót is kapott, így a velünk lévő barátainknak rögtön odaadhatjuk a képeket, amint elkészültek.

Az Egyesült Államokban felkerült az üzletek polcaira a Polaroid első androidos kamerája, a Socialmatic. A nettó 299,99 dollárba kerülő kütyü később Európában is megjelenhet, ám erről még nincsenek pontos információk – mindenesetre érdemes követni a fejleményeket  a Polaroid oldalán.

Hogy miért érdekes a Socialmatic? Nos, azért, mert – ahogy a neve is sugallja – egy közösségi fotómegosztásra kihegyezett készülékről van szó, amellyel nemcsak a közösségi oldalakon, hanem akár élőben is megoszthatjuk az elkészült műveinket. Előbbit az Android rendszer szolgáltatásai és a beépített Wi-Fi modul révén teszi lehetővé, utóbbiról pedig az integrált ZINK nyomtató gondoskodik, mely 76,2 x 50,8 milliméteres, speciális papírokra viszi fel a fotókat, melyek előhívása csupán néhány másodpercig tart.

A Socialmatic egy 14 megapixeles érzékelővel lövi a fotókat, a kereső képét pedig egy 4,5 hüvelykes kijelzőn láthatjuk. Ha nem szeretnénk nyomtatni, akár Bluetooth kapcsolaton keresztül is megoszthatjuk az elkészült képeinket a környezetünkben lévő barátainkkal, ugyanis a gyártó ezt a funkciót sem felejtette ki a gépből.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza