Álomsuli nyílt Jászfényszarun

Farkas Norman - 2014. január 24.

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a jászfényszarui Samsung Smart School, ahol ultramodern környezetben, táblagépek és digitális tábla segítségével tanulhatnak a gyerekek. A nem mindennapi intézmény alagsorában két labor is helyet kapott, ahol az álláskereső fiatalok sajátíthatják el a különféle berendezések szervizeléséhez szükséges tudást.

A jászfényszarui általános iskola diákjai valószínűleg majd’ kiugranak a bőrükből, hiszen tegnaptól egy olyan suliba is járhatnak, ahol szuper kütyükkel tanulhatnak – így a hagyományosnál sokkal izgalmasabb módszerekkel sajátíthatják el a tudást. A Samsung Smart Schoolról van szó, melynek hivatalos megnyitójára tegnap került sor, s amelyet a digitális írástudás átadására, illetve a digitális technológiákban rejlő oktatási lehetőségek kiaknázására hoztak létre Jászfényszarun.

 

 

Az intézménynek a város szívében található, gyönyörű Rimóczi-kastély ad otthont, melynek felújításához és átalakításához a helyi önkormányzat is segítő kezet nyújtott. Egyébként nem véletlen, hogy pont Jászfényszarun nyílt a Samsung nevével fémjelzett iskola, hiszen a vállalat itteni tévégyára kapcsán már jó ideje együttműködik Győriné Dr. Czeglédi Mártával, a kisváros polgármesterével, aki már akkor nagy lehetőséget látott a Smart Scoolban, amikor az még csak elméletben létezett.

 

 

A Smart School egyrészt a 8-13 éves gyerekeket várja. Jelenleg 95 diák jár át a jászfányszarui általános iskolából, akik 9 képzett helyi pedagógustól, heti 19 órában tanulnak különböző tárgyakat (a természettudományoktól egészen a nyelvekig) digitális technikák segítségével. Két tanterem áll rendelkezésre egy-egy digitális táblával, nyomtatóval és 35 darab Galaxy Note 10.1 2014 Edition táblagéppel. Az itteni oktatás természetesen nem helyettesíti a hagyományos általános iskolai képzést, inkább kiegészíti azt. Amellett, hogy becsempészi a gyerekek életébe a digitális eszközök ismeretét, a Smart School további előnye a környzetbarát, kevesebb papír felhasználását igénylő működésben rejlik (például nincs szükség tankönyvekre a tanuláshoz). Mint minden esetben, az éremnek itt is két oldala van: az álomsuli hátránya, hogy a gyerekek csak helyben használhatják az eszközöket, haza nem vihetik őket. Ez ugyan érhető, mégis kicsit szomorú, hiszen biztos otthon is szívesen gyakorolnának, tanulnának a hiperszuper tableteken.

Az iskolában álláskereső 18-25 éves fiatalokat is oktatnak, ők az alagsorban kialakított laborokban sajátíthatják el a digitális technológiákról és elektronikáról tanultak gyakorlati oldalát. Három hónapos, 192 tanórát magába foglaló képzésen vesznek részt, melynek során megismerik a széleskörű Samsung készülékek professzionális használatát, valamint szervizelését. Ezen felül ügyfélismereti, biztonságtechnikai, és a munkaerőpiacon elvárt készségeiket is fejlesztik, így növelve elhelyezkedési esélyeiket.
 

 

A Samsung Smart School megnyitójáról szóló sajtóközleményt a következő oldalon találod.

 

Vissza