Androidos nyitóképernyőt fejlesztett a Mozilla

Czipperer Dia - 2014. február 6.

A Mozilla új Firefox Launcher alkalmazást fejlesztett egy izraeli céggel karöltve, mely új kezdőképernyőt varázsol az androidos telefonokra. A vállalat már be is mutatta a programot egy konferencián.

Február 5-én az InContext Konferencián mutatkozott be a Firefox Launcher, amely a Firefox és az EverythingMe közös munkája. A Mozilla blogján olvashatjuk, hogy a két cég közösen dolgozott a projekten, hogy a felhasználóknak a legjobb webes élményt nyújtsák bárhol, eszköztől függetlenül.

A Firefox Launcher Android eszközökhöz készült, és a felhasználók számára megkönnyíti a kívánt tartalmak felfedezését. Az app működése telefon használatához van optimalizálva. A megoldás kombinálja a FirefoxAndroid böngésző és az EverythingMe kontextushoz alkalmazkodó alkalmazáskeresést, így a használóknak személyreszabott és testreszabható webes élményt nyújt.

Az applikáció olyan dolgok alapján jósolja meg, mi érdekelheti a felhasználót, mint például a hely, leggyakrabban használt funkciók, appok; böngészési előzmények: ezeket  a képernyő alján gyűjti össze. A képernyő felső részén találhatók az úgynevezett okos mappák, ahol automatikusan csoportosítva találunk minden közösségi média, zenealkalmazást, játékokat stb. egy helyen.

A Firefox Launcher hamarosan letölthető lesz a Google play Store-ból. A blogban azt írják, hogy amint a fejlesztés befejeződik, elkezdődik a beta tesztelés időszaka.

 

Forrás: Techradar.com

Vissza