Oxigénpalack nélkül, G-SHOCK-kal a világ tetejére

Kütyü Magazin - 2014. március 27.

Klein Dávid idén tavasszal a bolygó legmagasabb pontjának elérése készül. Az expedíció április 6-án indul Budapestről, hogy két hónapos munka eredményeként elérje fő célját, a Mount Everest megmászását, oxigénpalack nélkül. Klein Dávid egyúttal a G-SHOCK magashegyi tesztelője is lesz, hiszen útja során a hegymászók részére készített GW-9400 „RANGEMAN” modell valamennyi képességét próbára teszi.

Az expedíció a tervek szerint április közepén előbb egy 5200 m-es, majd egy 6400 méteres magasságban található, előretolt alaptábort ér el. Három további magashegyi tábor kiépítése után, május utolsó napjaiban kezdődik meg a 8300 méterről induló csúcstámadás. Magyarországról Dávidot egy profi meteorológus csapat segíti időjárás-előrejelzéseivel, de segítségére lesz a G-SHOCK GW-9400 karóra is, amely alapvető légköri adatokkal látja el mászása során. A „RANGEMAN” ugyanis megjeleníti a napfelkelte/napnyugta időpontokat, a légnyomást és a tengerszint feletti magasságot, valamint a hőmérsékletet, iránytűjének pontosságát pedig egy mindössze 1x1mm-es érzékelő biztosítja.

 

 

„Az expedíció célja Földünk legmagasabb pontjának oxigénpalack nélküli megmászása, valamint magas színvonalú dokumentáció készítése, legfontosabb kitűzésünk mégis az, hogy az expedíció minden tagja épen és egészségesen térjen haza júniusban. Bízom benne, hogy a RANGEMAN karóra az expedíció sikerének méltó részese lehet” – mondta Klein Dávid hegymászó, a G-SHOCK RANGEMAN hazai nagykövete.

 

 

 

 

Vissza