Panasonic Multicooker: okos megoldás a konyhában

Czipperer Dia - 2014. május 6.

Hazánkban is elérhető a Panasonic többfunkciós főzőgépe, amely helytakarékos és költséghatékony is. A Multicooker számos konyhai gépet helyettesíthet.

Már a hazai piacon is kapható a Panasonic Multicooker, amely olyan többfunkciós főzőgép, mellyel akár levest, rizst, pörköltet is főzhetünk, de süteményeket is készíthetünk vele, illetve ételeket is párolhatunk.

A masina öt különböző módon segíti a háziasszonyok munkáját: főzéssel, sütéssel, ragu funkcióval, pirítással és párolással. A rizskészítéshez pedig külön program áll rendelkezésre.

A gép kétféle kivitelben kapható: megvásárolható a csúcsmodell, amely tíz különféle programmal rendelkezik (SR-TMJ501), valamint az alapmodell is elérhető (SR-TMH501), amely hat programot biztosít. A készülékek előnye, hogy a csupán csak össze kell keverni az alapanyagokat, és beállítani a kívánt programot, a Multicooker pedig elkészíti az ételt. Egy sípoló hang jelzi, ha készen van.

SR-TMJ501


A főzőgépben speciális szenzorok találhatók, amelyek automatikusan beállítják a hőfokot az étel mennyiségéhez mérten. A rizs, zabkása és rizseshús funkcióknál pedig a Fuzzy Logic technológia képes eldönteni, hogy mikor van kész, és lekapcsolja a készüléket.

Nem is kell feltétlenül otthon lennünk a főzés teljes ideje alatt, és utána sem, mert a gépben melegen tartó funkció is található, amely akár 12 órán keresztül melegen tartja az ételt. A késleltetett időzítővel azt is be lehet állítani, mikor kezdje el a főzést.

A többfunkciós főzőgéphez egy 5 literes Teflon bevonatú, kivehető belső edény, gőzölőkosár is tartozik, a könnyű hordozhatóságot szem előtt tartva pedig fogantyúval is felszerelték, valamint gőzsapkát, műanyag merőkanalat és egy CD-t is tartalmaz, melyben megtalálható a  használati utasítás, és számos recept is helyet kapott benne.

SR-TMH501


A Multicooker jó ár-értékaránnyal bíró készülék: a csúcsmodell 39 990 forintért kapható a hazai piacon, az alapmodell pedig 32 990 forintért vásárolható meg. Elsőként az Expert Műszaki Áruházláncban érhető el. A vállalat emellett pedig a közösség építésén is munkálkodik, két csatornán is: lesz egy Facebook rajongói oldal (Panasonic Multicooker Főzz okosan), valamint útjára indul a fozzokosan.hu weboldal is. Mindkét fórum arra szolgál majd, hogy az emberek tapasztalatokat, recepteket cserélhessenek.

 

Vissza