HP 7 Plus tablet – belépőnek is kevés

Farkas Norman - 2014. május 22.

A HP lerántotta a leplet legújabb alsókategóriás táblagépéről, amely a 7 Plus nevet kapta. A 99,99 dolláros készülék sajnos igen szerény technikai adottságokkal rendelkezik, ráadásul a dizájnja sem túl hívogató a túl vastag, s emiatt csúnya kijelző körüli keretnek „köszönhetően”.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a HP új táblagépeket készül piacra dobni, s a minap be is mutatkozott az egyik az alsókategóriás 7 Plus „személyében”.

Sajnos a készülék hardvere annyira harmatosra sikerült, hogy nem igazán ajánlható még az átlagfelhasználóknak sem, inkább gyerektabletnek ideális.

Hiába a hívogató 99,99 dolláros árcédula, a felhasználók igényei már nem a régiek. Az elmúlt évek folyamán számos olyan, talán kevésbé neves gyártóktól származó tablet jelent meg a piacon, amelyek korrekt tudást kínálnak kedvező áron, így sokaknak ideális választást jelentenek. Szemben a HP üdvöskéjével, ami a fenti összegért csupán 7 hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású IPS érintőkijelzőt, 1GHz-es kétmagos processzort, 1GB RAM-ot, 8GB tárhelyet, 2 megapixeles hátlapi és VGA előlapi kamerát, valamint 2800mAh kapacitású akkumulátort kínál, a fedélzetén pedig a már porosodó Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Egy kis extra azért jár a géphez: az újdonsült tulajdonosok 25GB életre szóló online tárhelyet kapnak a Box.net jóvoltából.

 

 

A HP 7 Plus a gyenge hardver dacára még vonzó tablet is lehetne egy szemet gyönyörködtető dizájnnal, ám a gyártó úgy döntött, hogy a tabletek őskorát idéző, vastag (és csúnya) keretet épít a kijelző köré.

Kíváncsian várjuk, milyen fogadtatásra lel a HP 7 Plus a felhasználók részéről. Vajon a többség átsiklik a gép gyengeségein?


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza