Kinect-szerű vezérléssel érkezik a Nokia McLaren

Farkas Norman - 2014. június 11.

A Microsoft Kinect megoldására emlékeztető, érintésmentes vezérlést lehetővé tévő technológia debütálhat a következő Windows Phone zászlóshajóban. A kivételesen kényelmes használatot ígérő csúcsmodell a redmondiak kezében lévő Nokia műhelyében fog elkészülni.

A Nokia legutóbbi csúcsmodelljei nagyon ütősre sikerültek, legyen szó akár a Lumia 1520-ról vagy a Lumia 930-ról, a rajongók egy része viszont még mindig a hatalmas felbontású PureView kamerával felvértezett Lumia 1020 utódját várja. Számukra sok jót ígérnek az alábbi sorok, melyekben a Nokia McLaren kódnevű jövevényről kiszivárgott infókat, pletykákat taglaljuk.

A WPCentral és a The Verge értesülései szerint a Microsoft már gőzerővel dolgozik az általa felvásárolt Nokiával karöltve egy új okostelefonon, amely kiemelkedő képalkotási képességekkel és egy új, úgynevezett 3D Touch technológiával lesz felvértezve. Előbbiek egy továbbfejlesztett PureView kamera bevetésére engednek következtetni, utóbbi pedig egy, a Kinecthez hasonlóan működő megoldás, ami lehetővé teszi a készülék érintés nélküli vezérlését. Bár eddig is találkozhattunk hasonló, mozdulatokon, gesztusokon alapuló funkciókkal az okostelefonok körében (pl. fülünkhöz emelve a telefont fogadjuk a hívást, de ha lefordítjuk a készüléket, elutasítjuk), Nokia McLaren fedélzetén érkező 3D Touch további lehetőségek tárházát jelenti ezen a fronton. Az új technológiához kapcsolódó funkciók várhatóan egy élő csempében öltenek majd testet, ahol egyénileg beállíthatjuk működésüket.

 

 

A WPCentral úgy tudja, hogy a McLaren novemberben jelenik majd meg, s premierjekor már több harmadik féltől származó, azaz külső fejlesztők által megírt szoftver is elérhető lesz hozzá, melyek kiaknázzák a 3D Touch képességet. További jó hír, hogy a készülék várhatóan széles körben elérhető lesz, legalábbis az @evleaks forrásai szerint több amerikai szolgáltató kínálatába is bekerül majd, tehát nem készül minden operátornak egy-egy exkluzív kiadás, ahogy az eddig lenni szokott.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza