Indul hazánkban az új LG G Pad tabletek forgalmazása

Kütyü Magazin - 2014. július 3.

Az LG három új táblagépet mutatott be, a G Pad 7.0-át, 8.0-át és 10.1-et. Hazánkban először a G Pad 7.0 kerül a boltokba, amit még a nyáron követ két nagyobb társa. Az új tablet termékcsalád méretben, funkciókban és árban is kínál választási lehetőséget, így széles vásárlóközönséget céloz, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális eszközt. 

A három új G Pad egyszerre kínál jó teljesítményt és versenyképes árat az alapszintű és a prémium minőségű táblagépek közötti szegmensben. Mindhárom táblagép jellemzője az 1,2 GHz-es négymagos processzor, az 1 GB RAM és a True HD felbontású IPS kijelző (1280 x 800), mindez egy elegáns, ergonomikus házban. A széleken lekerekített kialakításnak köszönhetően a táblagépek egy kézben is kényelmesen elférnek és könnyedén használhatók.

Az LG új legkisebb táblagépe, a G Pad 7.0 egy hordozható szórakoztató központot nyújt a felhasználóknak, megfelelő mobilitással és teljesítménnyel. Az LG közepes méretű táblagépe, a G Pad 8.0 multimédiás képességeivel tűnik ki, emellett gördülékeny párhuzamos feladatvégzést is kínál. Végül a G Pad 10.1 nagyméretű kijelzőt és 8000 mAh kapacitású akkumulátort tartalmaz, így bárhol és bármikor tartós szórakoztatást tud biztosítani tulajdonosának.

„Az LG tisztában van vele, hogy a felhasználók igényei eltérőek, ezért választási lehetőséget kívánunk biztosítani számukra méretben, tulajdonságokban és árban egyaránt, az LG kiemelkedő alaptechnológiái mellett” — mondta el Piro Péter, az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi mobilkommunikációs értékesítési vezetője. — „Az LG legújabb táblagépei között a vásárlók megtalálhatják a szokásaikat és igényeiket leginkább kielégítő eszközt.” 

Az LG továbbra is biztosítja az LG eszközei közötti kényelmesebb csatlakoztathatóságot a QPair 2.0 alkalmazással, amely egyszerű Bluetooth kapcsolaton keresztül egységes konvergenciát biztosít az androidos táblagépek és okostelefonok között. A felhasználók értesítéseket kaphatnak az okostelefonra érkező hívásokról és üzenetekről, és ezekre közvetlenül a G Pad táblagépről válaszolhatnak. Az integrálás optimális kihasználását elősegítő alkalmazások létrehozásának ösztönzésére a QPair 2.0 szoftverfejlesztői készlet (Software Development Kit, SDK) immár letölthető az LG fejlesztői webhelyéről. Az SDK segítségével a fejlesztők olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak online média folyamatos továbbítását és a G Pad beállításainak távoli módosítását tetszőleges Android operciós rendszerű okostelefonról.

Az LG azon törekvése, hogy az összes mobileszközén egyszerűsítse a felhasználói élményt, a G Pad új termékcsaládjában is folytatódik. Mindhárom táblagép grafikus felhasználói felülete (GUI) úgy lett kialakítva, hogy áttekinthető, rendezetlenségtől mentes és könnyen bejárható legyen. Az LG a felhasználói felület kialakításánál minimalista irányt követett az LG logóból származó sík grafikák és kör alakú motívum alkalmazásával, amelyek illeszkednek a legutóbb bemutatott LG G3 okostelefon látványvilágához.

Az LG új táblagépei tartalmazzák a jól bevált KnockCode biztonsági funkciót, így a felhasználók a G Pad bekapcsolását és zárolásának feloldását egy lépésben végrehajthatják adott koppintási mintával. A G Pad akár négy koppintási készletet is fel tud ismerni, így a család tagjai ugyanazt a táblagépet használhatják miközben nem férnek hozzá egymás adataihoz és fényképeihez.

 

A Smart Keyboard és a Dual Window szolgáltatás is megtalálható a három táblagépben. Az LG legújabb csúcskategóriás G3 okostelelefonjának alapvető technológiai szolgáltatása, a Smart Keyboard akár 75%-kal csökkenti a beviteli hibákat, mivel nyomon követi és elemzi a beírási szokásokat, és intuitív módon „előre tudja”, hogy mit szeretne írni a felhasználó. A Dual Window funkcióval felosztható a kijelző, így két alkalmazás futtatható egyidejűleg, minden korábbinál egyszerűbbé téve ezzel a párhuzamos feladatkezelést.

A G Pad 7.0 július második hetében érkezik hazánkba fekete és fehér változatban, a G Pad 8.0 a nyár folyamán várható fekete és fehér színekben. A G Pad 10.1 pedig július utolsó hetétől piros és fekete színvariánsokban lesz kapható Magyarországon.

Az új LG G Pad tabletek specifikációit a következő oldalon találod.

 

Vissza