Az új Canon PIXMA és CanoScan készülékek a felhőben is helyt állnak

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 20.

A Canon négy multifunkciós és egy hordozható nyomtatóval bővítette PIXMA otthoni nyomtatócsaládját. Az eszközök fejlett hálózati integrációval és egy sor olyan funkcióval is fel vannak szerelve, melyek javítják az összekapcsolt eszközökről végzett nyomtatást, kényelmes hozzáférést kínál a felhőhöz az NFC-kapcsolaton keresztül. A CanoScan család is kibővült, két új lapolvasóval.

A Canon négy multifunkciós nyomtatót PIXMA MG2950, MG5650, MG6650, MG7550 – és egy hordozható nyomtatót PIXMA iP110 is bemutatott. Az eszközök kényelmes hozzáférést kínálnak a felhőben tárolt fényképekhez és dokumentumokhoz. A Canon CanoScan családja is kibővült, két új lapolvasóval: a LiDE 120 és a LiDE 220 is olyan megbízható, nagy felbontású eszköz, amely képes közvetlenül a felhőbe dolgozni.

Új csatlakoztatási és nyomtatási módszerek

A Canon legfrissebb PIXMA készülékeiben újdonság az NFC-technológia beépítése. A csatlakoztatott okostelefonokról történő nyomtatást megkönnyítő PIXMA Touch & Print funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy végezzenek nyomtatási vagy lapolvasási feladatokat az NFC-s okoseszközökről, hogy egyszerűen csak hozzáérintik azokat a kompatibilis nyomtatókhoz.

A Canon a PIXMA Cloud Linket is frissítette, hogy még jobb hozzáférést kínálhasson a felhőben tárolt fényképekhez és dokumentumokhoz. A PIXMA Printing Solutions alkalmazásból vagy a kompatibilis nyomtatók TFT-képernyőjéről is elérhető PIXMA Cloud Linkkel mostantól a Google Drive  és OneDrive felhőkben tárolt tartalom is elérhető - az olyan meglévő szolgáltatások mellett, mint a Facebook, Evernote, DropBox és a Twitter. A PIXMA MG5650, MG6650 és MG7550 felhasználói közvetlenül menthetnek JPG és PDF formátumú képeket olyan felhőszolgáltatásokba, mint a DropBox, a Google Drive és egyebek, akár magáról a nyomtató kijelzőjéről, vagy okostelefonok és táblagépek segítségével a PIXMA Printing Solution alkalmazást használva.

A PIXMA MG5650, MG6650 és MG7550 modellekkel időt takaríthatnak meg a felhasználók, hiszen a beolvasott dokumentumokat és képeket közvetlenül a nyomtatóról e-mail csatolmány formájában képesek elküldeni.

Hogy még egyszerűbb legyen táblagépekről nyomtatni, a Canon a PIXMA Printing Solutions alkalmazást összekötötte az Easy Photo Print+ nevű új szolgáltatással. Az új funkció segítségével a készülékre, vagy a felhőbe mentett fényképek egy táblagépről szerkeszthetők és könnyen ki is nyomtathatók, továbbá a fotók kreatívabb feldolgozásában is segít, sokféle sablont kínálva a személyre szabott kártyák, naptárak és kollázsok elkészítéséhez. 

Okos és erős: PIXMA MG7550

A jelenlegi MG7150-es modellt kiváltó új PIXMA MG7550 egy kiváló minőségű, „mindent egyben” kialakítású hattintás fotónyomtató, amely 8,8 cm-es érintőképernyővel és érintőpaneles kijelzővel rendelkezik. A Canon különleges intelligens érintéses rendszere (Intelligent Touch System), a WIFI- és Ethernet-kapcsolat teljes körű nyomtatást tesz lehetővé a felhőből, ráadásul NFC-s nyomtatási és lapolvasási lehetőségeket is kínál okoseszközök használatával.

Pixma MG7550

Hattintás rendszerének (pigmentfekete, fekete, cián, bíbor, sárga és szürke) köszönhetően a PIXMA MG7550-tel a képek színátmenetei rendkívül egyenletesek, még a monokróm nyomatoknál is, így mindössze egy gombnyomással professzionális fotólabor minőségű, szegély nélküli képek nyomtathatók. A 9600 dpi-s és tökéletes fotólabor minőségű színes nyomatok készítésére alkalmas PIXMA MG7550 ideális eszköz azoknak a felhasználóknak, akik professzionális teljesítményűkompakt nyomtatót szeretnének.

Nagy teljesítményű otthoni nyomtatás: MG6650 és MG5650

A PIXMA MG6450 és MG5550 helyébe lépő MG6650, illetve MG5650 öt külön tintatartállyal rendelkezik és azoknak készült, akik jó minőségű dokumentumokat és fényképeket szeretnének nyomtatni otthon is. A WIFI-kapcsolattal rendelkező modellek sokféle vezeték nélküli nyomtatási funkciót támogatnak, például kompatibilisek  az  iOS és Android eszközökön elérhető PIXMA Printing Solutions Canon alkalmazással, de WIFI-használatra képes kamerákról is képesek dolgozni. Támogatják az Apple AirPrint™ és a Google Cloud Print szoftvereket is.

Pixma MG5650

A PIXMA MG6650-be egy 7,5 cm-es TFT érintőképernyőt, az MG5650-be pedig egy 6,2 cm-es TFT képernyőt építettek, amelyről elérhető a nyomtató összes menüje és funkciója, megkönnyítve ezzel a közvetlenül a berendezésről végzett nyomtatást és lapolvasást. Az MG6650 szintén képes okostelefonokkal és táblagépekkel NFC-kapcsolatot létesíteni.

Kapcsolat minden szinten: PIXMA MG2950

A versenyképes áron WIFI-kapcsolatra képes PIXMA MG2950 egyetlen kompakt készülék formájában kínál nyomtatási, lapolvasási és másolási szolgáltatásokat. A személyes otthoni használatra tervezett MG2950-nel a felhasználók sokféle eszközhöz csatlakozhatnak, illetve nyomtathatnak és digitalizálhatnak közvetlenül, de akár még felhőből is végezhetnek nyomtatást a PIXMA Cloud Link segítségével. Az MG2950 szintén rendelkezik Hozzáférési pont móddal (Access Point Mode), így közvetlenül is összekapcsolódhat vezeték nélküli eszközökkel, internetkapcsolat nélkül is.

Pixma MG2950

Nyomtatás útközben: PIXMA iP110

A mobil nyomtatási feladatokra tervezett, könnyű PIXMA iP110 egy karcsú, egyfunkciós nyomtató, amely minőségi nyomatokat készít dokumentumokról és fényképekről egyaránt. A iP110 a jelenlegi iP100-as modellt váltja, és egy sor új hálózati funkcióval rendelkezik, így WIFI- és felhőnyomtatásra is képes, ráadásul kompatibilis a Google Cloud Print és Apple Air Print alkalmazásokkal, valamint támogatja a Canon PIXMA Printing Solutions használatát.

Az iP110 akár 9600 dpi-s felbontásra is képes. Színesben percenként 5,8 kép, fekete-fehérben 9 kép sebességgel dolgozik; egy 4 x 6-os szegély nélküli fényképet kb. 51 másodperc alatt nyomtat ki.

Pixma iP110

Minőségi lapolvasás: CanoScan LiDE 120 és LiDE 220

A CanoScan LiDE 120 egy elegáns LiDE lapolvasó, amely a jelenlegi LiDE 110-et váltja. CIS érzékelőjének köszönhetően 2400 x 4800 dpi-s lapolvasásra képes, és egy 300 dpi-s A/4-es dokumentumot 16 másodperc alatt olvas be.

CanoScan Lide 120

A LiDE 210-et leváltó CanoScan LiDE 220 egy ötödik, kiegészítő EZ-gombot kapott, ennek segítségével a felhasználók többoldalas PDF-dokumentumokat készíthetnek anélkül, hogy vissza kellene nyúlniuk a PC-hez. A LiDE 220 emellett értékes íróasztal-felületet szabadít fel azzal, hogy egy praktikus állvány is tartozik hozzá, amellyel felállítva is használható. A készülék akár 4800 x 4800 dpi-s felbontásra is képes a CIS érzékelő révén, és egy 300 dpi-s A/4-es lapot 10 másodperc alatt olvas be. Mindkét nyomtató USB-s tápellátású, ráadásul olyan sokfunkciós szoftverekkel vannak megtámogatva, mint az Auto Document Fix és az Auto Photo Fix II. A nyomtatók könnyen működtethetők, például a beolvasás megkönnyítésére egy Auto Scan gomb is található rajtuk. Mindkét eszköz képes felhőben dolgozni egy PC közbeiktatásával.

CanoScan 220

A bevezetés várható időpontja

  • A PIXMA MG6650, MG5650, MG2950, illetve a CanoScan LiDE 120 és LiDE 220 egyaránt 2014 szeptemberében kerül a boltokba.
  • A PIXMA MG7550 és az iP110 megjelenése 2014 októberére várható.

 

 

 

Vissza